Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Ingen Swedish Beach Tour i Sundsvall i år

För första gången sedan starten 2008 blir det ingen deltävling i Swedish Beach Tour i Sundsvall.
– Vi har inte resurserna att hålla i ett sånt här arrangemang. Vi får se om det kan bli aktuellt framöver, för det är ju en jättebra tävling för att öka intresset för sporten, säger Sofie Jakobsson, ordförande i Sundsvall VBK.

Sundsvall är en av få städer som ända från starten av Swedish Beach Tour arrangerat en av deltävlingarna. Men i år blir det ingen beachvolleybolltävling i stan.

Swedish Beach Tour kommer i år att spelas i Göteborg, Båstad, Tylösand, Falkenberg, Åhus, Umeå och Halmstad.

– Vi har inte fått någon förfrågan i år. Vilket känns lite märkligt med tanke på att alla verkade nöjda med fjolårets tävling, säger Sofie Jakobsson, och fortsätter:

– Men hade vi fått frågan så hade vi ändå tvingats tacka nej. Vi har inte resurserna att hålla i ett sånt här arrangemang. Vi får se om det kan bli aktuellt framöver, för det är ju en jättebra tävling för att öka intresset för sporten.

De senaste två åren har Sundsvall VBK tagit hjälp av eventbolag för att arrangera tävlingen.

– Men det har varit en otroligt tuff utmaning för de här eventbolagen och kanske är det så att de som håller i touren inte hittade någon som kunde hålla i tävlingen här och att det ligger bakom deras beslut. Eller så ville de bara testa något nytt, säger Sofie Jakobsson.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons