Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Bellissimo väljer Timrå IK

Timrå jakt efter en ny målvakt är över.

Inom de närmaste dagarna presenteras italienske VM-målvakten Daniel Bellissimo.

Enligt Dagbladets uppgifter så är parterna muntligen överens.

– Timrå är intresserat av Bellissimo, säger hans agent Derek McCann.

Ganska snabbt efter att Timrå säkrat kontraktet stod det klart att Stefan Ridderwall skulle lämna laget.

Timrå har visat intresse för flera målvakter däribland Daniel Larsson, men han valde att gå till AIK. I lördags kunde Dagbladet berätta om klubbens intresse för Bofors italienske landslagsmålvakt Daniel Bellissimo.

Efter det har det stått klart att han är klubbens huvudspår och inom de närmaste dagarna kommer han att presenteras, erfar Dagbladet. Parterna har kommit överens muntligen och det gör att Bellissimo spelar i Timrå nästa säsong.

Hans agent Derek McCann bekräftar intresset:

– Ja, Timrå är intresserat. Daniel hade en väldigt bra säsong i Bofors och han hoppas få spela i SEL (Elitserien). Men du får prata med Timrå om hur stort intresset är från deras sida.

Daniel Bellissimo är 27 år gammal, född i Toronto och har både italienskt och kanadensiskt pass. Via spel på Western Michigan University kom han till italienska Asiago 2007 och där spelade han i fyra säsongen innan det blev spel i Bofors.

Bellissimo släppte på 49 matcher i grundserien in 2.23 mål i snitt och redovisade en räddningsprocent på 92,3. I kvalserien blev statistiken 2,65 och 90,6 under de nio matcher som han stod.

Efter säsongen stod det tidigt klart att Bellissimo skulle gå vidare i karriären och det blir alltså i Medelpad som den fortsätter.

– Vi har fått signaler från Daniel Bellissimo att han tänker byta klubb. Han har större uppgifter på gång, sa Bofors sportchef Stefan Bengtzén till NWT.se i veckan.

Däremot är inte säsongen klar för honom ännu utan han finns med i det italienska landslag som förbereder sig inför det kommande VM:et i Sverige. Det blir hans tredje VM-turnering för Italien.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons