Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

”Bra gjort av Timrå”

/

Robin Persson, Nils Bäckström och Robin Sterner har skrivit på för Timrå.

Nu går lagbygget vidare – Kent Norberg ska värva en målvakt, två backar och tre forwards innan truppen är klar.

– Vi ligger rätt bra till, säger Timrås sportchef.

Kent Norberg håller på att bygga upp ett yngre Timrå med hårt jobbande och utvecklingsbara spelare.

De tre nyförvärven, backarna Robin Persson och Nils Bäckström samt forwarden Robin Sterner, passar bra in i Norbergs lagbygge.

– Vi ska ju satsa mer på yngre spelare som verkligen vill utvecklas, dels för att vi är tvungna men sedan är det jävligt kul också, att se om det går att lyckas med mer okända spelare, säger Kent Norberg.

I och med att en trio i går blev klar så återstår nu sex pusselbitar. Kent Norberg ska skriva kontrakt med ytterligare två backar, tre forwards samt en målvakt.


Väntar på Erixon

– Det är vad som är kvar och jag tycker att vi ligger rätt bra till där, det ska nog kunna lösa sig framöver. Den sista backen kommer jag vänta ganska länge med.

• Är det Sebastian Erixon du tänker på?

– Jag vill vänta och se hur han tänker göra. Vi vill ju givetvis ha honom.

Nästa back att presenteras blir med största sannolikhet Brynäs Jonathan Carlsson som Dagbladet berättat om tidigare.

– Vi får väl se, säger Kent Norberg hemlighetsfullt.

Timrå har även erbjudit forwarden Joachim Rohdin ett kontrakt, men Brynäs vill behålla honom och har även de gett honom ett kontraktsförslag.

– Vi har inte fått något besked från honom än. Jag vet inte hur det blir, säger Kent Norberg.

När det gäller de tre nyförvärven som presenterades i går är nye Timråtränaren Tomas Montén nöjd:

– Det här är tre spelare som vi haft ögonen på ett tag och det känns kul att det är klart med dem. Det som framför allt genomsyrar de här killarna är att de har bra karaktär och att det är spelare som har mycket kvar i deras karriärer. Nu ska vi se till så att de ”peakar” här hos oss i Timrå, säger Montén, som hade en stor roll kring värvningen av Djurgårdsfostrade Nils Bäckström, som dock inledde karriären i Hammarby.


”En bra tvåvägsspelare”

– Jag tränade honom under J20-tiden i Djurgården och det här är en bra kille som har rätt karaktär, är skridskostark och jag ser honom som en bra tvåvägsspelare. När jag hörde att han skulle få lämna Finland blev jag väldigt intresserad och jag är övertygad om att han kommer bli en bra elitseriespelare, säger Montén.

Bäckström, som är relativt okänd för den svenska publiken, har spelat i Finland de två senaste säsongerna och faktum är att han draftades av Detroit i nionde rundan 2004.

Detroits Europascout Håkan Andersson tror att Bäckström kommer göra bra ifrån sig i Elitserien.

– Det är en väldigt skridskostark och spelskicklig kille som är väldigt klipsk. Den här killen kan bli vd den dagen han slutar spela hockey. Tyvärr tog han inte den utvecklingen som vi hade hoppats på under collegetiden och då tyckte våra killar i Detroit att det inte var värt att satsa på honom. Men han verkar ha gått bra i Finland och även om det inte är Detroitmaterial så kommer han klara Elitserien hur bra som helst. Det här är bra gjort av Timrå, säger Håkan Andersson.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons