Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här börjar vägen tillbaka

/
  • • Daniel Olsson informerade i går om de riktlinjer som gäller inför Sundsvall Hockeys kommande säsong. Klubben vill ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan direkt.

Tiden i division I ska bli ettårig för Sundsvall Hockey.

Nu presenterar klubben planen som ska ta laget tillbaka till allsvenskan.

– Vår bedömning är att vi har resurser för en sådan satsning, säger Kjell-Arne Sköldh, ordförande i Sundsvall Hockey.

Annons

Den 4 april stod det klart att Sundsvall Hockey får lämna Hockeyallsvenskan och återfinns kommande säsong i division I. Klubbledningen valde snabbt att påbörja ett analysarbete och har inte kunnat ge något svar om framtiden – förrän nu.

Det är ingen tvekan om att klubbens ambition är att ta sig tillbaka så snabbt som möjligt.

Återtåget ska ta ett år, enligt klubbens nya plan.

– I det arbete som vi har gjort har vi kommit fram till att det finns resurser för att göra en satsning mot allsvenskan kommande säsong. Vi kommer att ha intäkter för att klara av detta, säger Kjell-Arne Sköldh.

Den viktigaste grundstenen i satsningen har att göra med klubbens ekonomi.

Sundsvall Hockey omsatte senaste säsongen 15 miljoner kronor och kommer att presentera ett mindre överskott för säsongen, trots att laget åkte ur.

– Vi har bokslut sista april och är inte färdiga ännu, men det ser ut som att vi gör en liten vinst, säger Sköldh och tillägger sedan:


Vill satsa lokalt

– Vi kommer att tappa när det gäller omsättningen nästa säsong. De två miljoner som vi får från Hockeyallsvenskan försvinner bland annat, men vi kommer att nå upp till tillräckligt bra förutsättningar för att fixa det.

• Kan ni hålla samma spelarbudget kommande år?

– Enligt vår plan ska vi ha samma budget på spelare i ettan som vi hade i allsvenskan. Vi tänker inte äventyra något utan allt bygger på den ansvarsmodell som vi följer.

• Vilka kommer att leda laget?

– Vi har gett vår sportkommitté uppgiften att ta fram förslag och vi får se hur den lösningen blir.

• Är Daniel Olsson och Mathias Svedberg aktuella trots att ni åkte ur?

– De har gjort ett jättebra jobb när de tog över, men jag vill inte föregå sportkommitténs arbete. Det är ingen som är diskad.

När det gäller spelartruppen finns en tydlig riktningsförändring i klubben.

– Det kan låta som ett eko från kommunen i norr, men vi vill satsa på spelare som har en tydlig anknytning från orten. Vi tror att det finns en annan offervilja hos spelarna om de har ett förflutet i regionen, säger han.

• Men så har det inte sett ut de senaste säsongerna?

– Vi behöver göra en förändring där. Sedan är det lätt att räkna ut att elitserieklubbarna som bland annat Skellefteå inte har så stort intresse i att placera ut spelarna hos oss då vi spelar i ettan. Men vi kommer säkert att ha ett samarbete med några av dem och kanske med något allsvenskt lag.


Viktigt för hela distriktet

I går genomfördes en upptaktsträff med några av spelarna som kommer att ingå i truppen.

– Vår ambition är att ha två femmor som håller i princip allsvensk klass och två med lite yngre spelare.

• Kan ni behålla den nuvarande styrkan i den egna organisationen?

– Nja, där kan det bli aktuellt med förändringar, men det får vi ta längre fram. Vi har säkerställt att vi har resurser för en satsning.

• Varför är det viktigt att ni tar er tillbaka på ett år?

– Det är viktigt inte bara för Sundsvall Hockey att vi spelar i allsvenskan utan för hela distriktet. Men också för hela Norrland där vi nu har en situation där inget lag norr om Dalälven finns i serien. För vår egen del så pekar väldigt mycket uppåt i föreningen. Vi har en bra verksamhet, en ungdomspolicy som håller nationell toppklass, vi har en bra juniorverksamhet, ett bra damlag och en ekonomi i balans.

Annons
Annons
Annons