Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kammerling tar plats i Timrå IK:s styrelse

/
  • • Anna-Karin Kammerling avslutade sin elitkarriär i simning i OS i Peking år 2008. Nu väntar ett nytt uppdrag för Kammerling då hon tackat ja till en plats i ishockeyklubben Timrå IK:s styrelse.

Hon har slagit världsrekord och var under många år en av Sveriges bästa simmare.

Nu väntar nya uppdrag för Anna-Karin Kammerling då hon tar klivet in i Timrå IK:s styrelse.

– Jag ser det som en stor utmaning, säger hon.

Annons

Timrå IK kommer inom kort att välja en ny ordförande på klubbens årsmöte och det blir Tommy Andersson som tar över uppdraget.

Det kommer att ske ytterligare en förändring och det är att tidigare simstjärnan Anna-Karin Kammerling kommer att ta plats i klubbens styrelse.

Kammerling har tackat ja till valberedningen och kommer att väljas på årsmötet.

– Vi får väl se. Först måste jag se till att bli invald, säger hon och tillägger sedan:

– Men det är ett spännande uppdrag och jag hoppas att jag kan tillföra något, säger hon.

• Blev du överraskad när frågan kom?

– Ja, det är inte något som man funderar över själv att Timrå ska ringa och fråga om man vill jobba i en styrelse. Men det var en positiv överraskning.

• Vad kan du bidra med?

– Allt som jag varit med om under min simkarriär tar jag med mig. Det handlar både om idrottsliga saker, som hur det är att jobba med sponsorer, och med själva marknadsföringen.

Kammerling slutade att simma på elitnivå år 2008 då OS i Peking blev hennes sista tävlingar.

Bland meriterna återfinns flera OS-medaljer och ett silver individuellt i lång bassäng. Hon är flerfaldig världsmästare i kort bassäng och har slagit världsrekord inte mindre än sju gånger.

Men hon har aldrig haft ett sådant här uppdrag tidigare.

– Jag har aldrig varit rädd för att ta hand om utmaningar. Förhoppningsvis blir det här ett jättespännande uppdrag, säger hon.

• Hur ser du på Timrå?

– Om jag väljer att gå på någon idrott så blir det ishockey. Timrå är väldigt viktigt för regionen och nu står föreningen inför en förändring då de vill stärka sitt varumärke och utvecklas både sportsligt som ekonomiskt. Det är ett stort jobb som väntar och det ska bli riktigt roligt att följa.

Annons
Annons
Annons