På st.nu sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Målvakterna ska få vila mer

+
Läs senare

Det blev en pinsam 6–1-förlust i VM-finalen mot Finland i fjol. Sedan dess har den svenska ledningen dragit vissa lärdomar. – Den som ska stå i slutet måste ha kräm kvar, säger Pär Mårts.

I VM 2011 fick Viktor Fasth stort förtroende och vaktade målet i sju av nio matcher.

– Vi drog lite lärdomar och kände att vi "kramade ur" Viktor för mycket, säger förbundskapten Mårts.

Nu kommer AIK-spelaren Fasth och Buffalo-spelaren Jhonas Enroth att få dela mer på sysslan.

– Jhonas står mot Norge och sedan står Viktor mot Tjeckien på lördag, säger Mårts.

En annan faktor som mycket väl kan ha med beslutet att göra är att varken Enroth eller Fasth övertygat inför VM. Nu får båda chansen att slåss om platsen som etta.

Chansen finns att Henrik Lundqvist kan ansluta senare, men hans New York Rangers leder sin kvartsfinal mot Washington med 2–1 i matcher.

Mårts håller en plats öppen för Lundqvist, liksom för backen Oliver Ekman-Larsson i Phoenix sam forwardarna Patrik Berglund, St Louis, och Nicklas Bäckström, Washington.

  • De anmäls inte till VM-truppen

    Tre Kronor håller några platser öppna för eventuella tillskott från NHL.

    Till premiären anmäls två målvakter, sex backar och tolv forwards. De som inte anmäls direkt är målvakten Christopher Nihlstorp, backarna Jonas Brodin och Mattias Ekholm samt forwardarna Patrik Zackrisson och Johan Larsson.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons