Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Så ska affärsmannen lyfta Sundsvall Hockey

/
  • Får hjälp. Hans Näsholm blir ett nytillskott i föreningens styrelse. Han vill hjälpa Niklas Zetterströms (bilden) Sundsvall på resan tillbaka till Hockeyallsvenskan – väl där vill Näsholm se Sundsvall i toppen. ”Sundsvall behöver ett lag som kvalar om en elitserieplats”, säger han.Foto: arkiv/Therése Ny
  • • Hans Näsholm. Foto: PRIVAT

I början på 80-talet spelade han själv i Sundsvall Hockeys tröja.

Nu är affärsmannen Hans Näsholm beredd att kliva in i föreningens styrelse.

– Sundsvall behöver ett lag åtminstone i toppen av Hockeyallsvenskan, säger han.

I gårdagens tidning berättade Dagbladet att affärsmannen Hans Näsholm, född 1964, var med i det styrelseförslag som presenterats av valberedningen i Sundsvall Hockey.

Näsholm är uppvuxen i Sundsvall och spelade själv med föreningen i början av 80-talet som ungdomsspelare. Dessutom ingick han i A-lagstruppen under en och en halv säsong.

Sedan 1993 är han bosatt i Schweiz och är en affärsman som haft uppdrag hos olika företag som bland andra Uponor, Swedish Match och Procordia. I dag jobbar han främst med investeringar i olika företag.

Nu är han redo att ingå i Sundsvall Hockeys styrelse.

– Jag har alltid haft stort hjärta för klubben och mitt engagemang i det här är rent personligt. Jag tänkte försöka bidra med mitt nätverk och mina kunskaper för att sätta klubben i en så bra liga och i ett så bra läge som möjligt. Det är självfallet ordföranden Kjell-Arne Sköldh som sätter agendan, men jag tror vi delar uppfattningen om en hög framtida ambition för klubben som verkar mycket välskött. Det verkar vara ett väl sammansatt gäng och förutsättningarna finns att lyfta ännu högre, säger han och fortsätter:

– Jag har alltid varit av uppfattningen att Sundsvall behöver ett lag i åtminstone toppen av allsvenskan och som är med och kvalar om en Elitserieplats, om inte varje år så åtminstone till och från.

• Vad ska du bidra med?

– Jag skulle vilja försöka bidra med att jag, tillsammans med resten av styrelsen, lyfter nivån. Målsättningen med mitt engagemang är att framförallt hjälpa till med finansieringsbiten.

• Är du beredd att gå in med eget kapital i Sundsvall Hockey?

– Nu pratar vi inte Hugo Stenbeck, det gick ju inte så bra för Malmö i år. Jag tänkte snarare bidra med min erfarenhet och kunskaper och inte kliva in som någon stor finansiär i klubben. Däremot kan jag mycket väl tänka mig att sponsra något, men det är inte därför jag engagerar mig utan i första hand vill jag bidra med att försöka ordna fler och större sponsorer och sätta oss tydligare på kartan. Konkurrensen i Sundsvall vad gäller sponsring är stenhård med GIF Sundsvall i Allsvenskan, Timrå i Elitserien, Sundsvall Dragons som har vunnit SM-guld och dessutom ett elitlag i innebandy, säger han.

Näsholm är bosatt i Schweiz men är i Stockholm och Sundsvall med jämna mellanrum varje år. Han ser fram emot att åter bli en del av det Sundsvall Hockey som han följt på avstånd under åren utomlands.

Målsättningen är att omgående ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan och sedan jobba sig uppåt.

– Jag är en gammal Sundsvallskille som jobbat internationellt i 20 år och är i Sundsvall ett antal gånger per år. Jag har spelat för klubben och nu ska jag försöka bidra med arbete, för nu känner jag att jag kan engagera mig mer. Min målsättning är att vara en engagerad styrelseledamot och jag ska verkligen försöka bidra till en positiv utveckling, säger han.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons