Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall vill ha Qvist

Sundsvall Hockey är på jakt efter en förstecenter.

Klubben har siktat in sig på meriterade finländaren Eetu Qvist, 28, med över 200 matcher i finska SM-liiga i bagaget.

– Han skulle vara en jättebra spelare för oss, säger Stefan Lindqvist, sportchef i Sundsvall Hockey.

Annons

Eetu Qvist kom till Sverige och Oskarshamn 2007 från Kimmo Kapanens Kalpa. Sedan dess har han gjort 201 allsvenska matcher i Oskarshamn, Björklöven och nu senast i Bofors. Poängproduktionen kan ingen klaga på då den ligger på 145 poäng på dessa matcher.

Nu står det klart att Qvist kommer att lämna Bofors och han söker klubb i Sverige. Sundsvall Hockey är på jakt efter förstecenter och vill att finländaren ska ta den rollen.

– Vi för vissa diskussioner med honom och han skulle göra väldigt stor nytta. Hos oss skulle han få spela hur mycket som helst, säger sportchefen Stefan Lindqvist.

Men Qvist väljer att avvakta Sundsvalls locktoner.

– Han har inte stängt några dörrar, men han vill samtidigt kolla om han får något i Allsvenskan. Men så är det i många fall och vi får helt enkelt se vad som händer längre fram, säger Lindqvist.

Den 28-årige centern mäter 186 centimeter och har en matchvikt på runt 90 kilo. Han har meriter från 225 matcher från SM-liiga i klubbar som Saipa och Kalpa.

– Det är roligt att de visar intresse, men jag vet inte så mycket ännu. Jag har bara haft ett kort samtal med min agent. Jag har ingen klubb ännu och Sundsvall kan vara en möjlig klubb för mig, säger han.


Jagar även Bejmo

Sedan tidigare står det klart att Emil Bejmo är ett av namnen som Sundsvall jagar på centersidan. Han är fortsatt aktuell för spel i Gärdehov, men vill också vänta ett tag innan han bestämmer sig.

Ett annat namn föll helt bort i går.

Borås center Rasmus Ericsson var tidigare aktuell för spel i Gärdehov, men han valde att förlänga kontraktet med Borås i går.

För Stefan Lindqvist är planen klar vad han vill få in nu:

– Vi vill ha en meriterad förstecenter och en försteback.

Annons
Annons
Annons