Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöbrist ändrar förutsättningarna för Södra berget runt: "Bättre än att ställa in loppet"

/

Isiga spår och snöbrist gjorde årets upplaga av Södra berget runt riskerades att ställas in.
Nu meddelar tävlingsledningen att tävlingen trots allt blir av.
– Vi kommer att köra tävlingen, men vi blir tvungna att köra 4-milsloppet på 2,5-kilometersspåret, säger biträdande tävlingsledare Roger Hugosson.

Annons

Förutsättningen för att tävlingen skulle gå att arrangera var att det kom tillräckligt mycket snö under tisdagsnatten för att spåren skulle kunna göras i ordning. Den förhoppningen infriades och tävlingen kommer som planerat att genomföras på lördag eftermiddag.

Södra berget runt, som är en del av Sundsvallsklassikern, blir till skillnad från tidigare år i en annorlunda version.

– Vi har beslutat oss för att genomföra tävlingen, men i år blir det Södra berget runt light. Att köra på 2,5-kilometersslingan kan upplevas som tråkigt, men vi tror ändå att det är många som känner för en skidtävling på spår som är bra. Hittills har vi bara fått positiva gensvar på detta och inget negativt, säger Roger Hugosson.

Ytterligare en förändring är att deltagarantalet har maximerats till 200 deltagare.

– Vi hoppas att deltagarna har förståelse för att förutsättningarna för ett Södra berget runt har förändrats och att vårt nya alternativ är bättre än att ställa in loppet.

Ett av de större namnen som kommer delta under lördagens tävling är Vladimir Smirnov.

– Han är anmäld till 20-kilometersloppet och gör därmed comeback efter några år, säger tävlingsledare Ingrid Wiklander Nylander.

Tävlingen över 4 mil kommer att genomföras på Ängen i stället och kommer vara seedningsgrundande för Vasaloppet, något som innebär många varv för deltagarna.

Mer läsning

Annons