Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liukkonen gav Kalla en hård kamp i Töva

/
  • • Susanne Liukkonen (förgrunden) och Charlotte Kalla gjorde upp i damernas DM-lopp i går.
  • • Musael Temeghsen (nummer 91) var först i mål. DM-titeln gick till Andreas Svanebo (nummer 86).

Charlotte Kalla var först över mållinjen – men hon fick slita för segern.

Susanne Liukkonen pressade länge Kalla under DM-loppet.

– Kul att kunna matcha henne, säger Liukkonen.

Annons

När terräng-DM avgjordes i går blev vinnarna precis samma som förra året. På herrsidan segrade Andreas Svanebo och bland damerna var Susanne Liukkonen etta – men ingen av dem var först i mål i de fyra kilometer långa loppen.

Några löpare med klubbtillhörigheter utanför distriktet var nämligen med och sprang, och på damsidan var Charlotte Kalla först över mållinjen.

Men hon fick ingen lätt väg utan Susanne Liukkonen pressade Kalla rejält.

– I dag hade jag verkligen gått in för att försöka springa bra och nu blev det lite motstånd också. Det var kul att Charlotte var med och sprang och jag tänkte att jag skulle försöka utmana henne, säger Liukkonen som lyckades hålla Kalla bakom sig hela första varvet.

– Jag skulle inte lägga mig i rygg utan försöka utmana och hon var ju efter mig första varvet. Sedan gick hon om i backen på sista varvet och jag hade inget att svara med, säger hon.

Även om Liukkonen därmed var tvåa i mål så vann hon alltså DM-titeln.

– Jag är otroligt nöjd och det var riktigt kul att kunna matcha Charlotte, säger hon.

Tiden för Susanne Liukkonen blev 15,26 medan Charlotte Kalla hade sluttiden 14,59.

– På min egen klocka hade jag nästan exakt samma tid som förra året, och det tror jag var bra för det var många som sa att banan var lite tyngre i år, säger Susanne.

Redan till helgen väntar en ny utmaning.

– Jag ska springa ICA-loppet på Alnö. Det är första gången jag springer ett halvmarathon så det blir kul. Jag hoppas på en bra tid, placeringen spelar mindre roll, säger Susanne Liukkonen.

På herrsidan var Andreas Svanebo bäst av distriktets löpare, men även han var tvåa i mål. Etta var nämligen Musael Temeghsen från Eritrea, tävlandes för IK Hälle.

Temeghsen har bott i Sundsvall sedan i vintras och i höstas vann han Hässelbyloppet över delar av Sverigeeliten. Segertiden då stannade på 29,41 över 10 kilometer. I går var han först över mållinjen på tiden 12,18, medan DM-mästaren Andreas Svanebo gick i mål på 12,35.

– Det var bra, jag är ganska trött nu. Det här var min första tävling sedan jag kom till Sundsvall, berättar Temeghsen vars uppladdning inte hade varit den bästa.

På grund av en skada hade han inte tränat särskilt hårt inför loppet.

– Jag har vilat i tre veckor ungefär, men innan det har jag tränat ganska bra, säger han.

I går räckte det för att korsa mållinjen först av alla.

Annons
Annons