Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OS-hoppens status

Det är 25 dagar kvar – och nu börjar det brännas. ST-sport har tagit tempen på de lokala OS-hoppen.

Annons

Alpint

* André Myhrer, Bergsjö-Hassela Alpina. Uttagen i slalom. Stekhet efter andraplatsen i Wengen i går.

* Veronica Smedh, Sundsvalls Slalomklubb. Har inte uppfyllt kriterierna med en topp 8-placering eller två topp-16 på världscupen. Måste förlita sig på ett wild card av Svenska Olympiska Kommittén.

Skidor

* Jesper Modin, Piteå Elit. Den före detta Selångeråkaren är uttagen i sprint. Har bevisat att han tillhör eliten efter en tredjeplats i världscupen i år. Sjunde bästa tid i tidskvalet i går, till slut 14:e man.

Skicross

* Anna Holmlund, Sundsvalls Slalomklubb. Överraskade stort med världscupsegrar två dagar i rad precis före jul. Kraschade på träning 10 januari och fick hjärnskakning. Tvingades avstå en tävling i Kanada. Hoppas kunna åka till USA nu på onsdag och tävla i Lake Placid nästa helg.

Ishockey

* Frida Svedin Thunström, Modo. Med sina fyra mål och nio assist på 13 matcher ligger forwarden är femma i tabellfyran Modos interna poängliga.

* Erica Uddén Joahnsson, Segeltorp. Åkte i lördags på första förlusten med sitt serieledande Segeltorp när man föll med 5–4 efter straffar mot AIK. Udén Johansson satte dock sin straff och stod dessutom för två mål under ordinarie tid. Tio mål och elva assist på 19 matcher.

* Henrik Zetterberg, Detroit. Är sedan ett tag tillbaka i spel igen efter sin knäskada. Detroit har åkte i helgen på två strafförluster (Dallas och Chicago) och Zäta missade sin straff i båda matcherna. Mot Dallas stod han dock för två assist och i går blev det ett mål och en assist. Har haft över 20 minuters speltid i de tre senaste matcherna. 12 mål och 25 assist på 40 matcher.

* Fredrik Modin, Columbus. Väntas göra comeback efter sin senaste skada i dag (se separat artikel). Har bara spelat 14 matcher (ett mål och en assist).

* Samuel Påhlsson, Columbus. Kämpar på med sitt Blue Jackets för att klättra uppåt i tabellen, där man är näst sist i Western Conference. Öser inte in poäng (två mål och åtta assist), men så har ju Påhlsson också en roll som defensiv center. Får bra med speltid och varit med i 47 av lagets 50 matcher.

 

Mer läsning

Annons