Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

Otto Wallin blev knockad i kvalet

/
  • • Sundsvallsboxaren Otto Wallin föll, precis som sin klubbkamrat Kennedy Katende, i den första matchen i OS-kvalet. Foto: ARKIV/EVA-LENA OLSSON

Det blir inga Sundsvallsboxare i London-OS.

Precis som klubbkompisen Kennedy Katende så åkte Otto Wallin ut i första matchen i kvalet.

Wallin blev knockad i andra ronden och därmed var matchen avgjord.

– Det känns extra surt att förlora då jag tror att jag ledde då han fick in den där träffen, sa Wallin.

OS-kvalet blev en dyster historia för Sundsvalls två deltagare. Kennedy Katende åkte ut i första omgången mot irländske Joseph Ward i söndags och det gick lika illa för Otto Wallin i går.

Wallin, som boxas i supertungvikt +91 kg, mötte rumänen Mihai Nistor och efter den första ronden var matchen helt jämn, 5–5 i poäng.

Och efter en bra start av Sundsvallsboxaren i den andra ronden såg det ut som att han var på väg att koppla ett grepp om matchen.

Då fick Nistor, som boxats i både VM och EM, in en krok som sänkte Wallin.

Och trots att han tog sig upp på benen så bröt domaren matchen.

Därmed var OS-kvalet över även för Wallin.

– Jag tror att jag ledde matchen på poäng då jag gick på den där kroken. Och det känns som jag hade en bra chans att vinna matchen. Därför känns det extra surt att förlora, säger Wallin, kort efter matchen.

• Hur mår du nu?

– Jag mår bara bra. Jag kom upp på benen efter hans krok och kände mig helt fräsch och läkarna som kollade upp mig sa att allt var okej också, så det känns ju bra. Jag kände väl av smällen en kort stund, men nu känns det bara bra.

– Men tyvärr så får jag inte boxas på en månad nu när jag blivit knockad och därmed så får vi väl se om jag kan vara med på landskampen hemma i Sundsvall 12 maj. Det vore ju väldigt synd om jag inte kunde vara med där. Men samtidigt är ju hälsan det viktigaste.

• Vad säger du totalt sett om din insats i matchen?

– Jag visste att han var en slugger och han svingade verkligen vilt. Men sådana boxare har passat mig bra tidigare. Och jag kände att jag hade börjat få kontroll på honom i andra. Men det jag lärde mig nu är att inte slarva och gå på sådana slag som jag förlorade på nu.

– Och det var trots allt en riktigt bra boxare jag mötte. Han har ju boxats i både EM och VM och gjort en del bra matcher mot riktigt bra motstånd. Så jag får ta med mig det här som en bra erfarenhet till kommande matcher. Det har varit väldigt lärorikt att få vara med här.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons