Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Detta är en annons
Annons

På väg till Sundsvall

Sundsvall Hockey gästar i dag Björklöven i ett laddat toppmöte.
Samtidigt jobbar klubben vidare med att stärka spelartruppen.
Nu slutförhandlar man med förre Timråspelaren Janne Laakkonen, erfar Dagbladet.

I dag spelar Sundsvall Hockey toppmatch i Allettan mot Björklöven på bortais och samtidigt pågår ett arbete med att förstärka spelartruppen.

Tidigare den här veckan blev Eric Moe klar för klubben och han gjorde debut mot Teg.

Nu är ytterligare en elitseriemeriterad spelare aktuell för Sundsvall. Forwarden Janne Laakkonen är en spelare som klubben är ute efter och man förhandlar nu om ett kontrakt, erfar Dagbladet.

Finske Laakkonen är landslagsmeriterad och har den här säsongen bokförts för nio matcher med Ilves i SM-liiga. Han har även spelat sju matcher och gjort fem poäng för LeKi i andraligan.

Förra säsongen stod Laakkonen för 29 poäng på 53 matcher med HPK i SM-liiga och forwarden har dessutom ett förflutet i Medelpad då han spelade sex matcher för Timrå IK 2005/06.

Viktig match mot Löven

Sundsvall Hockey har tagit elva poäng på fem matcher i Allettan Norra och möter i dag serieledande Björklöven på bortaplan.

– Om man ska vinna den här serien har man inte råd att förlora så många matcher. Jag tror i och för sig att vi kan vinna serien även om vi förlorar, men det är klart att läget blir mycket bättre vid en vinst, säger Sundsvallstränaren Daniel Olsson som inte vill kommentera eventuella nyförvärv utan hänvisar till sportchefen Stefan Lindqvist.

"De har gett oss skulden"

Mötet mellan Björklöven och Sundsvall målas upp som ett laddat möte. Dels på grund av att det är två topplag som möts men också på grund av att Sundsvall var laget som tog Björklövens plats i Hockeyallsvenskan när Umeålaget tvångsdegraderades för några år sedan.

Men det historiska är ingenting som Daniel Olsson fokuserar på.

– Mellan Sundsvall och Björklöven finns väl egentligen ingen rivalitet annat än att det är två favoriter som möts och det blir lite tuppfäktning om vem som är bäst, säger han och fortsätter:

– Jag har inte känt någon rivalitet mot "Löven" som spelare. Man har mött dem mycket i Allsvenskan och det är lite närhet, men rivaliteten tidigare var ju framförallt mellan Timrå och Sundsvall och Björklöven och Skellefteå. Sedan har det väl varit lite från deras sida att de försökt ge oss skulden för att de åkte ur.

Sundsvallsforwarden Linus Werneman är sjuk och missar matchen i dag. Centern Eetu Qvist tränade inte i går men förhoppningen är att han spelar.

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons