Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Erik Axehult ska utveckla Motorparken

Per-Erik Axehult har gått in som delägare i Motorparken.

Nu jobbar man för att utveckla anläggningen.

– Detta kommer att lyfta motorsporten i Norrland, säger Per-Erik Axehult.

Annons

Motorparken är Sveriges nordligaste en mil söder om Härnösand. Med närmaste motorpark belägen i Karlskoga så vill man utveckla banan för att få arrangera tävlingar. Banan skall förbättras för att möta Svenska Bilsportsförbundet och SVEMOs säkerhetskrav för att få bedriva tävlingsverksamhet.

– Vi har redan påbörjat arbetet med att spränga bort den bergsklack som finns vid första kurvan, säger Per-Erik Axehult.


Vill arrangera tävlingar

Sundsvallföraren Per-Erik Axehult som har mångårig erfarenhet inom motorsporten har under många år varit en av de drivande krafterna för att förbättra Motorparken och dess omgivande anläggning. Nu är han en av tre delägare i Track Real Estate AB och Motorparkens ansikte utåt till motorklubbar. Tillsammans med ägarna för motorparken och de två andra delägarna i aktiebolaget, Gunnar Jansson och Göran Sörgren, skall nu Per-Erik Axehult se till att man får arrangera tävlingar på Motorparken.

– Det är det som har saknats under de senaste åren. Anläggningarna runtomkring har förbättrats, men vi har inte fått arrangera några tävlingar, berättar Per-Erik Axehult


Besiktning väntar i juni

En preliminär besiktning av banan kommer att ske under juni månad. Blir Motorparken godkänd i besiktningen så kommer man att få arrangera tävlingar för både motorcyklar och bilar.

Annons
Annons
Annons