Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensson och Moe tillbaka i spel i kväll

/

Han skadade revbenen bara dagar innan Elitseriepremiären. När Timrå i kväll möter Skellefteå är Björn Svensson tillbaka i spel. – Det känns jävligt skönt, säger forwarden efter dagens värmning.

Annons
Tomas Skogs och Fredrik Hynning, som båda vilade från gårdagens träning, fanns med när Timrå IK värmde inför kvällens elitseriematch mot Skellefteå och kommer till spel.
Det gör även två spelare som gör comeback efter skador.
Eric Moe, som har haft problem med en axelskada, och Björn Svensson, som varit revbensskadad. Båda tar plats i fjärde femman tillsammans med Anton Lander och Erik Andersson.
Revbensskadan, som inträffade bara dagar innan premiären, känner Björn Svensson inte längre av, men han kommer ändå att spela och träna med ett specialskydd på obestämd tid framöver.
Första veckan smärtade det, sen har det långsamt blivit bättre. Läkarna sa att det skulle ta fyra till fem veckor och nu har det gått fyra så det känns positivt, säger Svensson.
Nu har jag tränat för fullt i en vecka och jag är helt smärtfri. Formen känns kanon, liksom fysiken. Nu gäller det bara att få in tajmingen på isen också.
Och han känner sig säker med sitt specialskydd.
Det blir mentalt bättre av att jag har det nu. Jag spelar med det tills jag tar av det så att säga.
Så hur känns det spela match igen?
Inspirerande för egen del. Sen är det en viktig match för laget. Skellefteå har bra form i sig, medan vi dalat på slutet. Det gäller att vi tar tag i taktpinnen direkt.
Efter lördagens förlust, Timrås femte i rad, har spelare och ledare pratat ut i helgen. Man har även kollat videosnuttar på vad som varit dåligt och bra den senaste tiden. Men Björn Svensson vill inte kalla det krismöte.
Nej, det var mer att alla skulle få säga sitt i stället för att vi snackar runt varandra. Det var nog bra för oss.
Vad kom ni fram till?
Att vi saknat fart framför allt.
Det ska Timrå råda bot på redan i kväll. Då den tappade taktpinnen ska plockas upp igen.
Jag tror alla känner ett stort ansvar att ta tag i det igen, att visa både oss själva och fansen att vi kan vinna. Och vinner vi har vi 14 poäng, då ser det helt okej ut, men samtidigt så förväntar vi oss att vi ska vara bättre.
I målet i kväll återfinns Magnus Åkerlund, som hoppade in under matchen i lördags och höll nollan under den tid han var på isen.
Så spelar Timrå i kväll
Målvakter: Magnus Åkerlund (Johan Backlund).
Första femman: Sebastian Erixon, Robin Jonsson - Oscar Sundh, Johan Andersson, Toni Mäkiaho.
Andra femman: Kimmo Lotvonen, Tomas Skogs - Mika Pyörälä, Tom Wandell, Fredrik Hynning.
Tredje femman: Dennis Persson, Pär Styf - Anton Axelsson, Jesper Samuelsson, Magnus Pääjärvi-Svensson.
Fjärde femman: Eric Moe - Anton Lander, Erik Andersson, Björn Svensson.

Mer läsning

Annons