Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka i kväll tackvare specialträning

/
  • spelar i kväll. Jonathan Hedström har varit i Stockholm och fått hjälp med ljumsken som han skadade mot Modo. Nu är han redo för spel igen och kommer att spela mot AIK i SCA-cupen i kväll. Foto: ARKIV/MATS OLSSON

Han har bara spelat en period och besvärats av skador.
Nu är Jonathan Hedström frisk och spelar i dag.
Anledningen är specialträning i Stockholm.
– Det känns mycket bättre, säger Hedström.

Annons

I onsdags spelade Niklas Nordgren sin första träningsmatch för säsongen på grund av höftproblem.

I kväll beräknas en annan rutinerad forward göra comeback i uppställningen efter skador.

Jonathan Hedström skadade ljumsken i hemmamatchen mot Modo för en dryg vecka sedan och klev av efter bara en period.

– Det var en liten bristning och det har varit dåligt under några dagar. Jag vilade från ispassen från onsdag till tisdag den här veckan och har bara spelat en period på försäsongen, säger han.

Specialträning i Stockholm

Lösningen blev specialträning i Stockholm hos tidigare Timråspelaren Andreas Öhgren som arbetar som fystränare. Öhgren har hjälpt Timrå tidigare och hjälpte bland annat Timo Pärssinen då han hade problem med ryggen. Även Hedström har tränat under Öhgren tidigare.

– Han frågade om han fick hjälpa till och jag snackade med ”Nollan” (Lars Nolander, klubbdirektör) och Magnus (Svärdh, fysioterapeut). Det var inga problem och nu har jag varit i Stockholm i fredags och i går, säger han.

• Hur känns det nu?

– Mycket bättre. Jag var på is i dag och hade inga problem. Nu räknar jag med att spela match mot AIK på fredag. Nu har jag ett program som jag följer och det är viktigt att jag är noga med uppvärmningen bland annat.

”Stärka upp kring rumpan”

• Vad har ni gjort?

– Anledningen till problemen är att jag varit för svag på höger sida och träningen inriktas nu på att stärka upp kring rumpan. Jag har haft problem med det här tidigt och drog sönder ljumsken inför NHL-premiären mot Chicago. Jag är överrörlig i kroppen.

• Har du tappat mycket under skadeperioden?

– Nej, det tror jag inte. Jag har visserligen bara spelat en period, men det ska inte vara några problem att ta igen. Sedan har vi tränat väldigt bra under hela säsongen så det känns riktigt bra.

I kväll väntar den första riktiga matchen för säsongen för Hedström då AIK väntar i SCA-cupen.

Annons

Mer läsning

Annons