Annons

Annons

Annons

Sven Boström har avlidit

Sven Boström, Sundsvall, har avlidit i en ålder av 90 år.
Han föddes i Skönsberg som yngsta barnet till Helmer och hans hustru Berta. Som ung var han intresserad av idrott och tillbringade i slutet av 1930- och början av 1940-talet mycket tid på Baldershovs löparbana. Den idrottsplats han även var med och byggde. Han deltog med framgång i olika mästerskap i distriktet. För äldre Sundsvallsbor är kanske Sundsvall Runt - IFK:s och ST:s stadslopp - inte obekant. Där ingick han stafettlaget i Sidsjöns IF:s färger.
1940 anställdes Sven vid SJ där han avancerade till växlingsförman. I juli 1943 gifte han sig med Henny, född Groth och bördig från Njurunda.
Friluftsliv och fjällen var intressen som han delade med sin Henny. I början av 1950-talet satte de upp en fjällstuga i Storvallen, Jämtland, där de sedan tillbringade stor del av sin lediga tid. Efter hans hustrus bortgång 2001 var den dagliga samvaron med kamrater runt lunchbordet på restaurangen i Skönsmohuset ett tillfälle han inte missade. Likaså sammankomsterna med tidigare arbetskamrater i tisdagsgruppen, ett kamratsällskap av pensionerade SJ-tjänstemän.
Det är med stor sorg och saknad han lämnat sina närmaste syskonbarn med familjer.
I lördagens tidning fick Sven Boström fel förnamn, vilket familjeredaktionen beklagar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan