Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Timrå IK och Sundsvall Wildcats slås ihop

Riktlinjerna är dragna och spelarna informerade. Nu står det klart att Sundsvall Wildcats och Timrå IK gör en gemensam satsning på damhockeyn. – Det har dragit ut på tiden. Men det är en helt ny konstellation och det har tagit längre än vi trodde att hitta samarbetsformerna, säger Örjan Lindström, som sitter med i den grupp som arbetat med frågan.

Kommande säsong spelar Sundsvall Wildcats och Timrå IK i likadana tröjor. Klubbarna gick i hop inför fortsättningsserien i våras och nu fortsätter samarbetet under namnet Timrå-Sundsvall.

Annons

Det har diskuterats, stötts och blötts under en längre tid.
Redan inför fjolårets säsong efterlyste några av lagens mest tongivande spelare en gemensam satsning på damhockeyn.
Inför fortsättningsserien i våras gick också Timrå IK och Wildcats ihop och spelade under nya namnet Timrå-Sundsvall. Nu står det klart att man kommer att göra det även i vinter.
I går kväll hölls ett informationsmöte med spelarna.
De flesta är klart positiva. De frågor som ställdes kom mest från föräldrar och gällde ekonomin och Timrå kontra Sundsvall, berättar Örjan Lindström.
Laget ska ha sin bas i Gärdehov, men kommer även att kunna träna och spela matcher i Timrå. En av anledningarna till att merparten av verksamheten förläggs i Sundsvall är för att där från och med i höst finns ett regionalt ishockeygymnasium för tjejer.
Timrå-Sundsvall kommer att ha ett samarbete med Härnösand där det ska finnas möjlighet för tjejerna att spela division II-hockey. Man ska även ha ett lag i en pojkserie.
Huvudtränare för division I-laget blir Lars Johansson, som i flera år tränat Wildcats. Målsättningen är att så småningom ta en plats i den nya riksserien och då även kanske lyckas få tillbaka de spelare som lämnat distriktet för spel i högsta serien.
Vi kommer att fortsätta utveckla organisationen kring laget, kolla hur det ser ut med sponsorer och så. På sikt kan vi kanske utvecklas till en förening, säger Örjan Lindström.
Båda klubbarna står bakom beslutet om sammanslagningen.
Vi är överens om att det här är det bästa för damhockeyns utveckling i distriktet. Vi vill att de ska ha bra förutsättningar, säger Timrås sportchef Stefan Lindqvist.
Men han flaggar också för att allt kanske inte går helt friktionsfritt.
Det är två olika kulturer som möts, det är inte bara att tussa ihop lagen och tro att allt ska bli bra. Det här är något vi får jobba med under året och arbetsgruppen ska utvärdera om det här är det bästa sättet.
Örjan Lindström:
Många runtomkring har varit skeptiska och frågat sig varför Timrå inte vill ha något damlag. Men det handlar inte om det, utan om att vi på det här sättet kan satsa mer. Det är också sagt att tjejer ska kunna spela med pojklag i Timrå upp till 15-årsåldern.
Det finns för få spelare i distriktet för att vi ska kunna ha två division I-lag. Det såg vi i fjol då det bara blev pannkaka. Nu har vi ett lag som kan vara med och konkurrera.
Timrå och Sundsvall ska nu sätta sig ner och göra en budget för den kommande säsongen, och klubbarna kommer att dela på lagets kostnader samtidigt som spelarna även kommer att få arbeta lite själva för att dra in pengar till laget.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy