Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fem av stjärnorna hem från college

Fem av spelarna i ishockeylandslaget lämnar USA och spel i collegeligan efter säsongen. De återvänder till Sverige och riksserien för att kunna ta en plats i OS-laget – men riskerar samtidigt att stå utan klubb.

På söndag spelar damkronorna sin första match i ishockey-VM i Finland, men förberedelserna inför nästa års OS-turnering har redan börjat.

Emilia Andersson, Jenni Asserholt, Elin Holmlöv, Kim Martin och Pernilla Winberg – som samtliga spelar hockey i universitetslag i Minnesota – gör ett uppehåll i studierna och flyttar hem till Sverige.

För att konkurrera om en plats i OS-truppen har förbundskapten Peter Elander ställt som krav att spelarna måste vara med på höstens alla läger.

Annons

Annons

För landslagsbacken Jenni Asserholt var det inget svårt beslut att åka till Sverige efter säsongens slut.

– Nu är det koncentration på VM, men efter det blir det full satsning mot OS i Vancouver. Vi vill göra allt för att laget ska bli så bra som möjligt, säger Asserholt till TT.

Det finns emellertid en risk med att återvända till riksserien, och det är att det inte är säkert att spelarna kan tillhöra en svensk förening om de vill återvända till collegeligan.

– Det har varit prat om det. I så fall spelar jag bara med landslaget, för jag vill ha möjlighet att komma tillbaka och läsa färdigt, säger Asserholt.

Förbundskapten Peter Elander tror på en snar lösning.

– Vi har skickat en framställan till collegeligan om att spelarna ska få vara med i svenska lag och vi tror att det ska lösa sig. Samtidigt, jag ser det inte som ett måste att spela i klubblaget om det blir så att de blir utan lag. Vi spelar en hel del matcher med landslaget också.


Mattias Danielsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy