Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Anticimex: ”Det kan bli fel”

– Vi måste utreda det här och visar det sig att vi gjort fel då ska vi ersätta det, säger Anna Torheim, skadereglerare på Anticimex.

Enligt henne ska synbara fel eller brister upptäckas vid besiktningen.

Ärendet utreds nu.

Den grundliga okulära besiktningen Anticimex gjorde i Sofias och Alex hus innebär bland annat att besiktningsmannen gör en okulär besiktning av alla tillgängliga utrymmen och synliga ytor, tak och fasader, en fuktindikering i våtutrymmen och kontroll av golv och väggar samt en gradering av upptäckta brister och risk för skador.

– Det handlar om synbara brister, vi flyttar till exempel inte lösören, säger Anna Torheim.

Annons

Annons

En fuktindikering har gjorts vid golvbrunnen i parets badrum, men den visade inget utslag. Anna Torheim säger att det ibland också görs på väggar som utsätts för vatten.

Hon berättar att indikeringen inte kan jämföras med en fuktmätning där man exempelvis borrar hål i väggen och mäter.

– Den är inte så känslig. Bara för att fuktindikeringen inte visar något behöver det inte betyda att det inte finns en vattenskada, säger hon.

Borde ni ha upptäckt att något var fel i badrummet?

– Jag kan inte uttala mig om det här enskilda ärendet, men om det är en synbar brist som besiktningsmannen misstänker kan ge skador bör han notera det och utfärda en riskanalys, säger Anna Torheim.

Kan man lita på era besiktningar?

– Det ska man göra, men det är ju människor som utför besiktningarna och det kan bli fel. Bara för att det finns en skada betyder inte det att vi gjort något fel, vi måste utreda det här och visar det sig att vi gjort fel då ska vi ersätta det.

Anticimex utför drygt 25 000 besiktningar per år och enligt företaget reklameras mindre än 0,5 procent av dem.

Parets reklamation till Anticimex utreds nu av företagets försäkringsbolag.


Sofia Roström Andersson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan