Annons

Annons

Annons

Ånge

Konst från Ånge hittar hela vägen till USA

Juli månads utställning på Naturum i Borgsjö består av keramik och av glaskonst som via internet letat sig till både Maryland och Hawaii.

Under juli månad delas utställningslokalen på Naturum mellan två lokala konstnärer, Åsa Hellhoff, keramiker och Mari Zidén, glas- och silverkonstnär. Det är Mari Zidéns glaskonst som först och främst fångar blicken med starka färger. Parallellt med utställningen i Borgsjö har hon en utställning i Stockholm och en i Maryland, USA.

– Webben är bra för marknadsföring. Det var så galleriägaren i USA hittade mig, och den 12 juni var jag där på vernissagen. Det var verkligen jätteroligt, berättar hon.

Annons

Annons

Efter att under en tid ha jobbat för Länsstyrelsens projekt Destination Ljungandalen får Mari Zidén nu mer tid till sitt egna företag och sitt kreativa skapande. Bland annat ska webbshopen öppnas upp igen, något som hon ser som extra viktigt nu när hennes alster börjar bli kända utanför Sverige.

– Jag fick mail från Hawaii häromdagen! Någon som ville berätta att hon köpt ett av mina alster vid utställningen i Maryland, berättar Zidén med glad och lite förvånad röst.

På Naturum har varje månad en ny utställning. Oftast konst, och oftast av lokala förmågor.

– Tanken är att det ska hända saker här. Och nu under sommaren ville jag ha något som gör ett starkt intryck, gärna med mycket färg, säger Naturums föreståndare Jessica Bartling.

Men i höst byts konsten mot lite mer naturbetonade utställningar. Först en om fladdermöss, sedan en utställning om naturreservat inlånad från Skule Naturum.

Skulptur av Åsa Hellhoff

Annons

Mari Zidéns glaskonst är färgstark.


Katarina Sandström

katarina.sandstrom@st.nu

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan