Annons

Annons

Annons

Annons

Sverige kan få 40 miljoner invånare enligt Annie Lööf

Nybyggarlandet Sverige ska ha en invandrande arbetskraft som ska ge en population av upp till 40 miljoner människor.

Denna storslagna men fjolliga dröm är ju ett tecken på att Annie Lööf i Centerpartiet inte lever i verkligheten. Man tycks se att hon kan allt – enligt henne själv – och har visioner som är helt otänkbara.

Hon får frågan: Vad händer då med urbefolkningen? Ja, alla ska prata svenska blir svaret. Så en liten koloni någonstans kanske på Gotland, där firar de jul och midsommar och dessa traditioner som vi har nu. Med andra ord genuina svenskar blir i minoritet.

Annons

Annons

Det är märkligt att med den arbetslöshet som är här förorda en arbetskraftsinvandring av dessa otroliga proportioner.

Är det så att Annie Lööf har fått storhetsvansinne? Det är en underlig retorik som hon visar. Jag är av övertygelsen att Annie Lööf blir en kvinnlig gossen Ruda. Här får Reinfeldt något att bita i.

Det märks tydligt att unga politiker tror sig vara oövervinneliga. Passionen är inte människorna utan pengar och makt. De har sina visioner och tror sig genomföra dem, även om folk i allmänhet kommer till skada.

Vore det inte bättre att försöka göra det bättre för befolkningen här och nu? Ta tag i alla problem som finns i detta land. Där borde man ta till verkliga krafttag, men det är inte nog spektakulärt.

Ödmjukhet är något som fattas i detta sammanhang och är en bristvara hos politiker i allmänhet som tror att de är Gud allsmäktig.

Jag är av den uppfattningen att sådana politiker då blir det bara ett slag i luften. Men det klart att det är skrämmande.

När ska vi få en ny partiledare som kan talar sig varm för det folk som, hon eller han ska representera?

Folket blir liksom sekundärt, det är inte så viktigt. De har sina 150 000 kronor i månaden och kan absolut inte förstå hur det är att leva på existensminimum. En sak alla politiker skulle prova på och praktisera någon gång.

Annons

Till slut så borde man på något sätt, sätta ner foten och säga att visioner är väl bra. Men när dumdristigheten är så här påfallande borde vi säga att detta vill vi inte vara med om.

Annons

Faktiskt är det så att hela Sverige borde få blomma. Inte bara i städerna, utan landsbygden är en stor del av Svea rike och befolkningen där ska självklart ha samma möjligheter som i en stad.

En vision som är möjlig och inte minst rättvis. Kämpa för det i stället, Annie Lööf. Inte för en flummig arbetskraftsinvandring.

Bo Grapenskog

Annons

Annons

Till toppen av sidan