Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

"Jag har skrattat och gråtit"

I en vecka har Gina Dirawi från Sundsvall varit instängd i en glasbur i Göteborg. Tillsammans med Kodjo Akolor och Jason Diakité har hon sänt radio non-stop i en vecka. – Man känner sig lite smäbräcklig nu, säger Gina Dirawi till ST efter att ha blivit utsläppt ur glasburen.

Gina Dirawi tillsammans med Kodjo Akolor efter att ha lämnat studion.

Annons

Det var en sliten och gråtande Gina Dirawi som på söndagskvällen släpptes ut ur den glasbur som hon sänt radio från i en vecka. Under veckan har hon, tillsammans med sina programledarkollegor samlat in 18 104 362 kronor till Radiohjälpens insamling för att låta flickor överallt i världen gå i skola.

Programmet heter "Musikhjälpen" och har sänts direkt i Sveriges radio P3 och på webben i SVT Play. Genom att sms:a in en låtönskning och betala 50, 100 eller 200 kronor har pengarna samlats in, och Gina Dirawi är lite förvånad över att de fick in så pass mycket pengar – det gamla rekordet låg på 12 miljoner kronor.

Annons

Annons

– Jag hade fått uppfattningen om människor som snåla och att man inte ville hjälpa andra. Den här veckan har jag ändrat uppfattning och fått tillbaka tron på mänskligheten. Det finns många runt om i Sverige som verkligen vill vara med och hjälpa till, säger Gina Dirawi.

Under veckan har hon fått stifta bekantskap med musikern Jason Diakité och komikern och programledaren Kodjo Akolor.

– Jag älskar dem! De är så fina, och har blivit som mina nya storebrorsor. Vi har blivit som en familj, vi har skrattat och gråtit och om någon av oss varit ledsen så har vi andra stöttat den, säger Gina Dirawi.

Vad ska du göra nu?

– Nu ska jag äta en kebabrulle och sen åker jag till Libanon i två och en halv veckor. Sen kommer jag hem till Sundsvall några dagar sen är det Melodifestivalen som gäller.

Gina Dirawi är en av tre programledare i årets Melodifestival. De andra är sångerskan Sarah Dawn Finer och skådespelerskan Helena Bergström.

Fakta

Fakta Gina Dirawi

Gina Dirawi är 21 år och född och uppvuxen i Sundsvall.

Hon är programledare för "The Fabulos life of Ana Gina" och har över 13 miljoner träffar på Youtube för sina humorvideor.

Sommaren 2011 sommarpratade hon i Sveriges radio P1, hon har också arbetat på P4 Västernorrland.

Kodjo Akolor och Gina Dirawi under sändningen av Musikhjälpen.


Oskar Nord

oskar.nord@st.nu

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy