Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Kovland skrällde mot Björklöven: En väldigt bra skalp

Ett stabilt försvarsspel och ett effektivt powerplay. Det gav Kovland tre poäng mot Björklöven i går. – En väldigt bra skalp, säger Kovlandstränaren Peter Smedberg.

Björklöven tog ledningen, men via två powerplay-mål kunde Kovland ta tillbaka initiativet i matchen. Fredrik Gilliussons 1–1 kom bara 19 sekunder efter Bjröklövens ledningsmål.

– Det var viktigt att vi fick med oss det direkt.

Alexander Lundgren gav sedan Kovland ledningen i den andra perioden innan Christopher Erixon avgjorde matchen med sitt 3–2-mål i mitten av den tredje.

Annons

– Vi forecheckar fast dem och får ett två mot ett-läge framför mål. Ett väldigt snyggt mål där Erixon lägger upp pucken i nättaket, säger Smedberg.

Annons

I och med segern lämnar Kovland sistaplatsen i tabellen.

– Det är alltid kul. Experterna har kallat oss utfyllnadslag så det är skönt att visa att vi kan slå topplagen, säger Smedberg.


Kovland–IF Björklöven 3–2 (1–1, 1–1, 1–0)

Mål, Kovland: Fredrik Gilliusson, Alexander Lundgren, Christopher Erixon. Björklöven: Viktor Ekeståhl-Jonsson, Jon Palmebjörk.

Skott: 26–31 (10–10, 9–13, 7–8).

Domare: Hans Skoglund.

Publik: 177.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy