Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tom Ripley – galet bra

En klassisk deckartrilogi av Patricia Highsmith. Antihjälte Tom Ripley är älskvärd, trevlig och galen. I sin längtan efter det liv han alltid önskat sig, så långt ifrån uppväxtens trauma, har Tom Ripley mästerligt lärt sig att manipulera sin omgivning och mörda dem som försöker hindra honom, även de som står honom närmast.

I En man med många talanger får Ripley av en rik affärsman uppdraget att hämta hem sonen Dickie från Italien till USA. Det går inte alls enligt planerna. Problemet är att Ripley blivit väldigt förtjust i sonen. Ripley försöker helt enkelt bli Dickie.

Annons

Annons

I En man utan samvete har Ripley allt han önska sig: ett vackert hus i Frankrike, en rik och vacker hustru samt en imponerande konstsamling. Men en efterhängsen gammal vän gör att han riskerar att förlora allt.

I En man med onda avsikter blir Tom Ripley – konstkännaren, trädgårdsexperten och massmördaren – förnedrad på en storslagen fest. Istället för en vanlig psykopats simpla hämndaktion spelar Ripley ut hela sitt register av samvetslöshet.

Norstedts klassikerserie gav ut de tre böckerna samlade under namnet Mr Ripley i januari 2012. (Översättare Mårten Edlund och Britt-Marie Bergström).

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy