Annons

Annons

Annons

Ånge

Ångekonstnär fick kulturpris från Lions

Glaskonstnären Mari Zidén har tilldelats Liondistriktets kulturpris. Eftersom hon befann sig i USA när prisutdelningen skedde fick hon gratuleras via Skype.

– Det kändes jättekul. Det handlar inte bara om pengar utan mer om att man får ett erkännande, säger Mari Zidén.

Det var vid årsmötet för Lionsdistriktet 101N, som består av klubbar i Härjedalen, Jämtland, Medelpad, Västerbotten och Ångermanland, som Mari Zidén fick ta emot priset på 10 000 kronor. I förra veckan kom hon hem igen från USA. En resa som blev möjlig för henne via ett stipendie från Rotary.

– Jag har varit där i en månad på ett gruppstudieutbyte och jag har bland annat träffat andra glaskonstnärer, berättar Mari.

Annons

Annons

Hon menar att olika typer av priser och stipendier är till stor nytta, inte minst i marknadsföringssyfte. I sex år har hon arbetat professionellt som glaskonstnär och hon arbetar också halvtid med affärsutvecklingsprojektet Bra bättre bäst. I år kommer hon att medverka vid flera utställningar. Hon ska bland annat delta i konstrundan i Sundsvall och i höst kommer hon att ställa ut i Timrå.

Mari Zidén från Ånge har tagit emot Liondistriktets kulturpris.

Mari Zidén har uppmärksammats av Lions. Vid distriktets årsmöte fick hon ta emot ett kulturpris men prisutdelningen fick skötas via Skype eftersom Mari befann sig i USA.


Lina Nyberg

lina.nyberg@st.nu

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan