Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Strandsaga med ironi och svärta

Kalle Carmbäck/Mats Eriksson/My Engström Renman: Manne gräver ett hål B.Wahlströms 3–6 år

Annons

Hela världen svettas och Manne övertalar pappa att åka till stranden. Men när de kommer dit har himlen blivit svart och vinden kall, där är heltomt och glasskiosken är jättestängd.

Då hittar pappa på att de ska göra ett sandslott, och det hade väl varit kul om inte pappa tagit över alltsammans. Manne känner sig utanför och surar, och så gräver han världens djupaste hål i stället, då djupt att han och pappa ändå måste samarbeta om en jättelång trappa till slut.

Annons

Annons

Det är en saga av den sorten som ett barn själv kunnat hitta på, där det inte finns någon riktig gräns mellan verkligheten och fantasin. Den är också rolig med sitt ironiska pappaporträtt, men allra roligast är bilderna, både sarkastiska och svarta. Ruggiga fåglar, buskiga skäggubbar, sjörövarskelett - och bonus i form av Sven Nordström-inspirerade kluriga detaljer i någon sorts svartrocksversion. Lite mer vuxenattityd än vad som är vanligt i barnböcker.


Anna-Maria Wiklund

anna-maria.wiklund@dagbladet.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy