Annons

Annons

Annons

Turbulensen inom Borgsjö-Haverö församling

Kyrkoherde utreds av domkapitlet

Har Borgsjö-Haverös tillförordnade kyrkoherde Per-Axel Larsson uppträtt och agerat på ett sätt som är olämpligt och inte förenligt med hans uppdrag?
Den frågan ska domkapitlet utreda efter att klagomål riktats mot hans bemötande.
– Jag har inte hört några klagomål själv, men det är väl bra att det utreds då, säger kyrkoherden själv.

I går fattade domkapitlet beslut om att man ska titta närmare på de klagomål som inkommit från församlingsmedlemmar och andra gudstjänstdeltagare gällande Per-Axel Larsson. Enligt det pressmeddelande som gått ut så kommer domkapitlet att granska om han i samband med gudstjänster och förrättningar har ”agerat på ett sätt som inte är förenligt med hans uppdrag”.

Annons

Framför allt så gäller klagomålen hans bemötande, att det inte varit på ett sådant sätt som man kan förvänta sig, men också att han inte gett sina åtaganden nödvändig tid och uppmärksamhet.

Annons

– Jag vet inte alls vad det kan vara som man har reagerat på. Jag har inte hört några klagomål själv, men det är väl bra att det utreds då, säger Per-Axel Larsson.

Beslutet är inte det första som rör hans bemötande. I början av sin tjänstgöringsperiod inom församlingen, 2008, så fick han också en LAS-varning för sitt språkbruk och kvinnonedsättande ton.

– Det kan säkert ligga mig till last fortfarande, så det är väl lika bra att domkapitlet får utreda allt, säger Per-Axel Larsson, och avslutar:

– Det intressanta blir ju när de har utrett färdigt och vad de då kommer fram till.

Dagbladet har även sökt kyrkorådets ordförande Ulla Arvidson (S) för en kommentar, men utan framgång.

utreds. Kyrkoherde Per-Axel Larsson bemötande ska utredas av domkapitlet efter klagomål. Foto: Arkiv


Micke Engström

micke.engstrom@dagbladet.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan