Annons

Annons

Annons

Turbulensen inom Borgsjö-Haverö församling

Ifrågasätter hur kyrkorådet styrs

Kritiken mot hur Borgsjö-Haverö församling styrs blir allt hårdare.

I förra veckan skedde ytterligare ett avhopp från kyrko-rådet, och nu vill Tord Sundquist, Kyrka för alla, se en förtroendeomröstning gällande ordförande Ulla Arvidson (S).

– Jag kommer att yrka på ett extra fullmäktigemöte där vi tar upp den här frågan, förklarar han.

Den politiska styrningen av Borgsjö-Haverö församling knakar allt mer i fogarna. I förra veckan meddelade POSK-listans Britt-Louise Högberg, som inte närvarat vid ett enda av årens möten, att hon nu lämnar sin plats i kyrkorådet på grund av det obefintliga sam-arbetsklimat som hon upplever finns där.

– Det är oerhört svårt att hålla sig uppdaterad i vad som händer när det alltid pågår dolda ärenden i församlingen. Ordföranden undanhåller många gånger viktig information och tar beslut utan rådets vetskap, skriver hon.

Annons

Annons

Och till dagens kyrkofullmäktige ifrågasätts åter kyrkorådets styrning. Den här gången av Tord Sundquist, Kyrka för alla.

I en motion ställer han frågan om församlingen har "en tillräckligt kompetent, demokratisk, tillitsfull och lyhörd ordförande i kyrkorådet", och vill att frågan besvaras genom en sluten omröstning i fullmäktige.

– Jag kommer att yrka på ett extra fullmäktigemöte där vi tar upp den här frågan, och har då ordföranden fortsatt förtroende så kan vi inte göra så mycket mer, säger Tord Sundquist.

Förklaringen till motionen är enligt honom de synpunkter han fått från medlemmar som varit bekymrade över det som händer inom församlingen.

– Folk vill veta vad det är som händer, och det har de all rätt att få, säger Tord Sundquist.

Dagbladet har sökt ordförande Ulla Arvidson utan att lyckas.

VILL FÅ SVAR. Tord Sundquist (KFA) kommer vid dagens kyrkofullmäktige överlämna en motion där han kräver ett extra fullmäktigemöte med en förtroendeomröstning gällande kyrkorådets ordförande.


Micke Engström

micke.engstrom@dagbladet.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan