Annons

Annons

Annons

Turbulensen inom Borgsjö-Haverö församling

Komministern får kritik för inlägg på Facebook

Det är inte bara Borgsjö-Haverös kyrkoherde som får kritik för sitt språkbruk.

Nu riktas samma kritik mot komminister Christina Meehan Lång, fast då för vad hon skrivit på ett offentligt forum på internet.

"Förr eller senare kommer sanningen om ditt handlande ifatt dig. Om inte annat när du sitter med blöt kissblöja på hemmet! Och då kommer någon som jag och hälsar på dig och viskar i ditt öra: Kom ihåg att du är dödlig."

Det är ett citat som Christina Meehan Lång står som författare till i ett offentligt forum på Facebook, och som riktar sig mot Hörbys kommunalråd Lars Ahlkvist. Inlägget gäller en infekterad konststrid, där kommunalrådet på eget bevåg valt att köpa in ett offentligt konstverk för 600 000 kronor av en bekant – Johan Falkman – och där han själv avbildas som romersk legionär.

Annons

Annons

– En präst som skickar denna typ av brev till en annan människa, och som dessutom är så omdömeslös att hon publicerar breven på internet, är en synnerligen olämplig själasörjare, hävdar dock Johan Falkman, som vänt sig till både stift och församling för att göra dem uppmärksam på språkbruket.

– Det här handlar inte om kyrkan utan om kommunpolitik, och jag träffar gladeligen stiftet och berättar varför jag uttryckt mig som jag gjort, säger komministern själv, som menar att citatet har ryckts ur sitt sammanhang.

– Jag kan ha slirat någon gång då jag ryckts med och blivit arg. Men det är en berättigad ilska, säger Christina. Hon har dock rannsakat sig själv för "Kom ihåg att du är dödlig", vilket var ämnat som en syftning till ett latinskt uttryck från romartiden.

– Det kan ha gjort mer skada än nytta, konstaterar hon.

Christina Meehan Lång


Micke Engström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan