Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Fem punkterade däck sedan i höstas

I höstas gjordes Matfors centrum om med nya höga trottoarkanter vilket upprörde många Matforsbor. Nu visar det sig att de hade rätt. – Vi har haft fyra, fem kunder som fått punktering på däcken sedan de kört in i de vassa kanterna, säger Bosse Edin, på Sörfors gummi.

Gynnad. De höga trottoarkanterna har redan skapat jobb för Bosse Edin på Sörfors gummi.Foto: Hans-Göran Engström

Annons

I veckan fick en person punktering på sitt däck sedan han råkat köra för nära kanten när han skulle parkera utanför färgbutiken i Matfors. Trådarna i däcket skars upp av trottoarkanten men höll ihop så pass att luften bara pös ut. När han upptäckte saken dagen därpå åkte han till Sörfors gummi för att få nytt däck. Där fattade man direkt vad som hade hänt.

Annons


Trottoarkanter

– Vi har haft fyra, fem kunder som har råkat ut för det här sedan de byggde om i Matfors i höstas. Trottoarkanterna är våra bästa vänner, skojar Bosse Edin, ägare av Sörfors gummi.

Annons

Efter att snön nu tinat bort från trottoarer och vägar har problemet åter aktualiserats. Folk som ska köra över trottoaren riskerar att skada däcken om de genar lite eller missar den nedsänkning i kanten där det är tänkt att man ska köra.

Gatumiljön i Matfors byggdes om förra hösten med trädplanteringar och gatljus. Dessutom satte man nya trottoarkanter eftersom de gamla hade sjunkit ner. Eva Forslund, sektionschef inom trafik på kommunens gatuavdelning har inte tidigare hört talas om problemen i Matfors.


Okänt problem

– Det känner vi inte till. Jag kan inte svara på varför det blir så. Det är helt normala kantstenar som man bygger med i hela Sverige, säger hon.

Däremot menar hon att man i Matfors brukat parkera på trottoarerna vilket de inte är till för.

Ove Ström bor i Matfors och tycker att de nya kantstenarna är besvärliga.

– De är för höga, det tycker alla. Men belysningen är fin, säger han.

Platt. Luften gick ur efter att föraren råkat köra in i trottoarkanten när han skulle parkera.

Kanten. Den som kör över trottoarkanten riskerar att få sitt däck förstört.

Annons

Skadan. Trådarna i däcket skärs av när man kör över kanten.


Agneta Jacobsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy