Annons

Annons

Annons

Turbulensen inom Borgsjö-Haverö församling

Församlingens personal: "Vi är trakasserade"

Ånge Turbulensen i Borgsjö/Haverö församling har lagt sig.

Men personalen saknar fortfarande arbetsro.

Nu börjar arbetsmiljön bli allt mer ohållbar och personalen känner även oro över sin hälsa.

– Vi är trakasserade av en person i kyrkorådet och snart orkar vi inte mer.

Motarbetade och avsaknad av engagemang.

Personalen i Borgsjö-Haverö församling känner sig trakasserade och illa behandlade på arbetsplatsen.

– Vi har en person som inte låter oss få lugn och ro, utan hela tiden ställer till problem för oss. Vi har även varit i kontakt med stiftet och även de känner till vår situation och så här kan det inte få fortsätta, säger personalen som inte vill träda fram med namn av rädsla för repressalier.

Annons


Det har nu gått
så långt att några snart känner att de måste sjukskriva sig.

– Vi får inget stöd och vi blir hela tiden motarbetade. Det här tär på oss, vi behöver lugn och ro nu efter allt som varit. Vi har ett jättebra arbetslag och vi fungerar otroligt bra tillsammans och hade vi inte varit så tajta som vi är så hade skeppet sjunkit för länge sedan.

Annons


De säger
att de har fullt förtroende för kyrkoherden och kyrkorådets ordförande, men i övrigt känner de inte mycket stöd.

– POSK och Kyrka för alla (KFA) visar inget som helst stöd för oss och de är inte det minsta engagerade i vårt arbete. Nu har vi fått nog, säger de.

För någon vecka sedan öppnade kyrkan ett helt nyrenoverat kafé i centrala Ånge som genast blev välbesökt – men inte många av politikerna i kyrkorådet har varit där.

– Bara tre av kyrkopolitikerna har visat något intresse av att besöka kaféet. Vi måste få mer näring och uppskattning för vår verksamhet, som det är nu blir vi bara motarbetade.

Personalen är djupt oroade över sin hälsa och arbetsmiljön börjar bli allt mer ohållbar.

– Vi blir hela tiden avbrutna i vårt arbete på grund av olika anledningar. Vi får helt enkelt inte göra vårt jobb och det kommer sluta med att vi får gå till företagshälsan för psykosocial ohälsa.

Dagbladet har även sökt kyrkorådets ordförande, vice ordförande, kyrkoherden samt informationsansvariga vid Härnösands stift för att få en kommentar till den situation som personalen beskriver. Ingen av dessa gick att nå under gårdagen. Kyrka för allas representant, Margareta Ahnlund, valde att inte kommentera personalens uttalande med hänvisning till det extra kyrkorådsmöte som ska hållas i kväll.

Annons

Personalen vid Borgsjö Haverö församling mår dåligt på grund av trakasserier.


Marie Öberg

marie.oberg@dagbladet.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan