Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Midlanda byter namn

Sundsvall Timrå Airport – det blir flygplatsens nya namn.

Den 17 juni blir flygplatsen kommunägd i samband med att Sundsvall och Timrå tar över driften från Swedavia.

Flygplatsen har tidigare haft det officiella namnet Sundsvall Härnösand Airport, men eftersom Härnösands kommun valt att inte vara delaktig i övertagandet byter flygplatsen namn till Sundsvall Timrå Airport.

– Namnbytet var en självklarhet eftersom det nu är Sundsvall och Timrå kommun som äger flygplatsen. Midlanda är egentligen ingen geografisk plats, att namnet på flygplatsen är densamma som våra städer gör det enklare för både nationella och internationella resenärer att söka upp oss, säger flygplatschef Frank Olofsson.

Annons

Annons

Flygplatsen får också en ny grafisk profil och logotyp.

Logotypen består av namnet Sundsvall Timrå Airport i kombination med en symbol i tre nyanser, två i grönt och en i gult.

– Vi är väldigt nöjda med resultatet. Logotypen speglar luftighet och rörelse, inåt mot mötesplatsen och utåt mot världen. De gröna tonerna för tankarna till miljö. Miljöfrågor är något som vi redan nu jobbar med och kommer att satsa på framöver, fortsätter Frank Olofsson.

I samband med Motor- och flygplatsens dag den 15 juni är det nyinvigning av flygplatsen.

– Vi ser fram emot en nystart och hoppas att det kommer många som vill fira det med oss, säger flygplatschefen.


Irene Hedblom

irene.hedblom@dagbladet.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy