Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sundsvall har arrangerat flera landskamper

För andra gången den här månaden spelas det internationell fotboll i Sundsvall. Men det är inte första gången det händer. Sundsvall har flera gånger stått värd för landskamper.

Jonas Wallerstedt i kamp med Englands Matthew Upson under U21-kvalmatchen på Idrottsparken den 4 september 1998.

Annons

Stefan Ålander har gjort det, Jonas Wallerstedt likaså. Det vill säga spelat landskamper i Sundsvall. Båda gångerna har det handlat om U21-matcher.

Den nuvarande GIF-spelaren Stefan Ålander var med när Sverige spelade 1–1 mot Polen för tio år sen medan Jonas Wallerstedt var med mot England i september 1998.

Sverige var dock chanslöst i matchen mot engelsmännen vars U21-lag bestod av en mängd spelare som skulle komma att bli stora namn i Premier League. Emile Heskey, Frank Lampard, Jamie Carragher och Matthew Upson var några i laget som gästade Idrottsparken.

Annons

Annons

Här nedan följer några internationella matcher som tidigare spelats i Sundsvall.

31 maj 1995 U21 träningslandskamp Sverige–Island 1–0. Sveriges mål gjordes av Niklas Skoog.

4 september 1998 U21 EM-kval Sverige–England 0–2. Englands mål gjordes av Frank Lampard och Jamie Carragher. Jonas Wallerstedt spelade hela matchen för Sverige.

6 mars 1999 J18-landskamp Sverige–Norge

10 juni 2003 U21 EM-kval Sverige–Polen 1–1. Sveriges mål gjordes av Babis Stefanidis. Stefan Ålander spelade hela matchen för Sverige och drog på sig en varning i den 58:e minuten.

11 juli 2013 kval till Europa League Gefle–Trans Narva, Estland 5–1.


Kenneth Fahlberg

kenneth.fahlberg@st.nu

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy