Annons

Annons

Annons

Turbulensen inom Borgsjö-Haverö församling

"Vi ska få arbetsro och bli ett team"

Nyårsklockan har ringt ut det gamla och in det nya. En linje som kyrkorådets nye ordförande i Borgsjö-Haverö församling, Leif Byqvist, tänker följa.

Turbulensen inom Borgsjö-Haverö församling tillhör det förflutna.

Det är med den målsättningen som Leif Byqvist nu axlar rollen som kyrkorådets ordförande i Borgsjö-Haverö församling. Ett råd som har hela åtta nya namn.

– Nästan alla är nya, och det tror jag är bra. Min ambition är att vi ska få arbetsro nu och bli ett team, och jag hoppas och tror att POSK vill samma sak, säger den s-märkte ordföranden.

Annons

Annons

Den bild han har av församlingen är att det finns en personalgrupp som är väl sammansvetsade och fungerar bra ihop. Någonting som ger förutsättningar för att jobba vidare och utveckla verksamheten i stället för att lägga energi på annat.

Som att ta tag i den vakanta kantorstjänsten, och hur man löser framtiden när kyrkoherde Per-Axel Larsson går i pension.

– Vi måste försöka hitta någon till båda rollerna, säger Leif Byqvist, som utgår från att man börjar jakten på en kantor eftersom kyrkoherdetjänsten är tillsatt åtminstone året ut.

– Mig veterligt har det fungerat prickfritt med den lösning som man har för kantorsuppdraget i dag, men det absolut bästa vore att ha någon anställd, säger kyrkorådsordföranden.

Verksamheten mot ungdomar framhålls som viktig att bevara och utveckla. Samma sak med de soppluncher och sångstunder som riktar sig till församlingens äldre.

– Vi ska inte ta upp gamla surdegar utan jobba framåt i stället, lovar Leif Byqvist.

Fakta

De sitter i kyrkorådet:

Leif Byqvist, ordf. (S)

Sune Sjödin (S)

Åsa Eriksson (S)

Sigbritt Hedlund (S)

Jonny Jonsson (S)

Carl-Eric Frost (S)

Sonja Martinsson (S)

Tord Sundquist (POSK)

Maud Olsson (POSK)

Margareta Ahnlund (POSK)

Per-Axel Larsson, kyrkoherde

Annons

Kyrkorådets nye ordförande Leif Byqvist blickar hellre framåt än sneglar bakåt, och har som målsättning att skapa arbetsro i Borgsjö-Haverö församling.


Micke Engström

micke.engstrom@dagbladet.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan