Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Snabbmat och flaskvatten inte bra för miljön

Vad människor äter ser olika ut i hela världen. I den rikare delen av världen till exempel i USA äter en normal familj till stor del bara snabbmat och förpackad mat. I Bhutan äter man ingen snabbmat och förpackad mat. I Bhutan äter man mest råvaror. Ur denna synvinkel är Bhutan mycket mer miljövänligt än USA. Förpackad mat är mycket mera omiljövänlig än råvaror eftersom förpackningarna består av plast eller metallburkar.

Annons

Annons

Det är mycket bättre att äta mera vegetariskt eftersom köttproduktionen bidrar till den ökade växthuseffekten. Köttproduktionen bidrar till en varmare planet eftersom kossor släpper ut mycket metangas som är en av gaserna om håller kvar värmen på jorden. Köttet transporteras också väldigt långa sträckor vilket inte är så miljövänligt. Man borde äta mera närproducerad mat för då har inte maten transporterats så långa sträckor och åkt omiljövänliga transporter.

Det är också bättre att äta ekologisk mat eftersom då har inte några omiljövänliga gödningsmedel använts när maten odlades. Då har endast miljövänliga och naturliga gödningsmedel används. Plast är inte bra för naturen. Plast är så omiljövänligt eftersom det framställs med två råvaror, råolja och naturgas vilka är fossila bränslen.

I världen dricker vi enorma mängder flaskvatten när vi på de flesta platser på jorden kan dricka vattnet som finns i kranen. Det är inte miljövänligt att dricka flaskvatten eftersom flaskan är tillverkad av plast plus att vattnet transporteras långt. Det kan ta allt från 1–20 år att bryta ned en plastpåse, cirka 50 år att bryta ned en plastmugg och cirka 450 år att bryta ned en Petflaska. Så här lång tid kan det ta för naturen att bryta ner olika saker i plast.

Rebecka, Aina och Filip

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy