Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Suljevic kan gå till allsvenskan

Han har gått från klarhet till klarhet i Dalkurd i år.
Nu kan Smajl Suljevic, 20, vara på väg till allsvenskan och Halmstad.
– Det är ett kvitto på att man har gjort en bra säsong, säger mittfältaren.

Annons

På tisdagskvällen tog Dalkurds centrale mittfältare, Smajl Suljevic, sikte på Västsverige.

Målet var Halmstad, och allsvenska Halmstads BK, som han under tre dagar ska bekanta sig närmare med.

– Det är inte som ett provspel, utan mer att jag ska kolla och känna på. Det jag vet och har hört är att de är lite smått intresserade. De har bjudit ner mig i tre dagar.

– Jag har sagt till mig själv, och min agent, att om det ska var något, då ska de redan ha koll på mig. Jag är inte så sugen på att provspela. Jag tror inte på det där, att det är den bästa grejen att göra. Det kan gå skitbra på ett provspel, eller riktigt dåligt. Några träningar avgör inte ens kapacitet.

Att en klubb på allsvensk nivå hör av sig, är förstås något som glädjer den centrale mittfältaren.

Annons

– Det är klart. Det är ett kvitto på att man har gjort en bra säsong och att man har krigat. Det känns bra, jag har gjort en stark säsong, där jag har utvecklats på planen och, framför allt, utanför planen. Jag har fått mycket rådgivning av mina tränare och min agent.

Annons

– Samtidigt har tränarna haft förtroende för mig. Jag har fått en lite större roll i laget, med mer ansvar, och jag gillar det. Som 20-åring är det kul att ha det ansvaret.

Är du redo för allsvenskan?

– Jag vet inte, men jag tror att jag är redo. Och när jag säger att jag är redo är det för träning, att bygga upp mig själv och kanske gå ned två-tre kilo till. Bli lite mer explosiv... ja, träna på alla bitar egentligen.

– Redo och redo. Jag känner att jag kan spela högre upp, det tror jag att många spelare känner om sig själva. Men om det är rätt nu, det vet jag inte. Därför avvaktar vi och kollar vad som är bäst.

– Jag vill inte ta ett steg, som jag gjorde som femtonåring, när jag åkte till Stoke. Jag visste ingenting om deras filosofi och det var inte min stil. Jag var ung och dum. Nu är jag tjugo år och tar jag det här steget, så vill jag att det ska vara rätt för min karriär och mitt liv. För jag vill livnära mig på det här.

Även GIF Sundsvall har öppet deklarerat att man tittar på Suljevic.

– Jag har bara hört att de är intresserade. Sedan får vi väl se. Jag tror att alla klubbar planerar inför nästa säsong just nu. De väntar väl och vill kolla vilka spelare de vill ha in och vilka de vill behålla.

Suljevic har ett år kvar på kontraktet med Dalkurd.

Annons

Hur känner du för att stanna kvar?

– Jag känner att det absolut inte är dåligt. Ska jag vara ärlig så är det väldigt bra för mig. Tränaren har gett mig förtroendet och om jag känner det förtroendet kan jag stanna och kriga ännu mer, och visa upp mig ännu mer. Jag känner att jag inte vill gå till en klubb som vill ha mig lite halvhjärtat.

– Att ta upp Dalkurd till Superettan har varit en dröm för mig väldigt länge, så länge jag har varit i klubben. En av mina stora drömmar.


Kristian Bågefeldt

0243-644 05
kristian.bagefeldt@dt.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan