Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Hon lurades av Alexandramannen

Isabelle Sandström, från Sundsvall, var 13 år när en av Sveriges värsta sexbrottslingar lurade henne.
Nu berättar hon sin historia för att motverka att andra ska drabbas för övergrepp på nätet.
– Gör det skillnad för någon är det verkligen värt det, säger hon.

Som 13-åring blev Isabelle Sandström, 25, kontaktad via chattjänsten MSN av en ung kvinna. "Alexandra" gav henne löften om modelljobb och snabba pengar.

– Det började med småprat och mycket komplimanger. Jag fick höra att jag såg väldigt bra ut och att jag skulle få hjälp att få modelljobb. Men efter några veckor skulle jag helt plötsligt skicka nakenbilder och träffa någon massör nere på stan. Det började bli väldigt obehagligt, men jag förstod fortfarande inte att det var en man som satt där bakom.

Annons

Annons

Till slut blockerade hon Alexandra. Men Isabelle vågade inte berätta för någon. Hon skämdes och tyckte att hon hade sig själv att skylla.

– Det var väl egentligen också det värsta. Att jag mådde jättedåligt och gick och höll på det för mig själv.

Var du rädd?

– Det enda jag tänkte på var vad folk omkring i min närhet skulle tänka. Att de skulle anklaga mig. Jag var så rädd att mina föräldrar skulle vara besvikna och tycka att det här var mitt fel. Men så är det inte. De här personerna som söker upp unga tjejer online är otroligt duktiga på att manipulera.

Isabell polisanmälde aldrig. Något hon ångrar djupt. Ännu i dag tänker hon på om det hade räckt för att stoppa honom tidigare.

2006 dömdes Alexandramannen, en då 35-årig man som bodde i Sundsvall fram till 2003, i Sveriges största sexbrottsmål till tio års fängelse för övergrepp på mer än 50 unga tjejer.

– Det är första gången jag pratar öppet om det här. Anledningen är chansen att påverka och kanske motverka att det här händer någon annan i framtiden. Internet blir bara större och större. Vi måste bli mer medvetna om att de här snuskgubbarna alltid kommer att finnas där. Sedan måste vi få tjejer att förstå att när de blir utsatta för sexuella närmanden på nätet så är det inte på något sätt deras eget fel.

Isabelle Sandström vill att skolor ska ta ett större ansvar i att informera unga om riskerna för pedofiler på nätet.

Annons


Pontus Hellsén

010-709 85 21
pontus.hellsen@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan