Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Omringade och skvätte kiss på sjuårig flicka

Den sjuåriga flickan blev omringad av ett gäng killar.
Plötsligt började en av ynglingarna kissa och stänkte urin mot henne. När hon tillslut kunde springa därifrån kastade han en planka som träffade henne i ryggen.
Nu döms killen till dagsböter för ofredande.

Den sjuåriga flickan gick i juni i fjol ut tillsammans med sin åttaåriga kompis för att leka vid ett dagis i närheten av där hon bor. När de kom fram befann sig ett gäng killar vid förskolan. Den äldre av flickorna ska ha gått fram till gänget och visat ett bär hon hittat och frågat om de visste vad det hette.

Killen hon pratade med ska ha skrikit "det är ett bär" och sedan kastat en pall mot henne.

Annons

Annons

Enligt domen slutade inte gängets otrevligheter där. För därefter ska de ha omringat den andra flickan, som vid tidpunkten var sju år, så att hon inte kunde ta sig därifrån. En av killarna började kissa bredvid sjuåringen och skvätte urin mot henne.

Läs mer: Ynglingen friad i hovrätten för misstänkt kissattack.

Till slut, när en av ynglingarna i gänget tog fram sin mobiltelefon, kunde hon fly ut ur ringen. Men killen som kissat tog då upp en planka och kastade den mot henne. Plankan träffade henne i ryggen och flickans mamma har i förhör berättat att hon dagen efter såg ett rött märke på sjuåringens.

Ynglingen nekar till anklagelserna och hävdar att han inte ens befunnit sig på platsen, än mindre svätt kiss på flickan och kastat en planka på henne. Men tingsrätten finner de båda flickornas historia trovärdig. Sjuåringen ska även samma kväll ha identifierat gärningsmannen på ett foto från Facebook.

Nu döms ynglingen för ofredande till dagsböter om totalt 3 000 kronor. Han döms även att betala skadestånd till sjuåringen med 7 600 kronor.

Gärningsmannen kissade bredvid den sjuåriga flickan, skvätte urin mot henne och kastade sen en planka som träffade henne i ryggen.

Annons


Carolina Frankson

060-19 72 89
carolina.frankson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan