Annons

Annons

Annons

Njurundabommen

Vägkrogen som tar dig tillbaka till 50-talet

En amerikansk dröm har uppenbarat sig – i Myre. Malin Överby och Fredrik Wallner har öppnat en pastellfärgad diner med extra allt.
– Vi har inte byggt en vägkrog, vi har byggt ett resmål och en destination, säger Malin Överby.

Byggnaden har renoverats och fasaden har fått ett lyft. Den invändiga miljön andas amerikanska filmer som Grease och Sista natten med gänget. Bilder från filmerna pryder väggarna och trots att Travolta inte dyker upp känns det som att han och Sandy hade trivts bra på dinern i Myre. Mintgrön och rosa inredning ger en bubbelgumskänsla och musikinstrument, högtalare och andra detaljer har lackats i rätt färg.

Många nyfikna gäster har hittat till Pink Ladies och veckan efter premiären i början av maj, såldes 758 burgare och 566 milkshakes. Invigningen av Pink Ladies hypades stort i sociala medier .

Annons

– Alla typer av människor har kommit hit. Det blev nästan en "überhype". Facebook är fantastiskt och vi vet hur vi ska nå olika grupper av människor som långtradarchaufförer och andra, säger Fredrik.

Annons

Invigningen var pampig med 300 inbjudna gäster. Street Rulers ställde upp 55 bilar på rad och var klädda i tidstypiska kläder. De gick all in precis som Malin och Fredrik har gjort.

– Det här var enda sättet för oss att göra det. Det var ingen idé att göra det halvdant. Det är fantastiskt kul att göra något nytt från grunden, säger Malin som har gedigen erfarenhet från restaurangbranschen.

Idén har hon haft länge. Med läget, konceptet och nya E4:an. När hon och Fredrik blev ett par utvecklades tankarna till riktiga planer. Inredningsarkitekten Helen Ekbladh har förverkligat och tolkat deras idéer.

I sommar väntar pubkvällar och andra event. En Rockabillyfestival går av stapeln den 1 augusti med musik, underhållning och naturligtvis bilar.

– Vi har alla möjligheter att ordna olika events med vår stora konferenslokal och vår sporthörna, säger Malin.

Menyn är amerikaniserad och har redan justerats. Fler burgare har tillkommit där kunderna själva har möjlighet att välja tillbehör.

– Stammisarna får inte bli less på oss. Det är en hype med burgare och vi jobbar på med våra. Det är liksom konceptet i konceptet, säger Malin.

En framtidsversion är att personalen ska lära sig att åka rullskridskor när de serverar gästerna, men det är tufft att lära sig. En kurs kan vara lösningen. Än så länge pryder de väggen.

Fakta

Andra ställen med 50-tals feeling

Pallas konditori

Njut av fika på Pallas konditori, ett ställe som andas 50-tal. Stället har gamla anor och välbevarad miljö. Många stammisar och en och annan turist hittar hit. I retrohörnan finns roliga plåtburkar, påtskyltar, bilar och godisaskar. Uteservering sommartid. www.pallaskonditori.se

Mat & Nostalgi i Viksjö

I Viksjö hittar du en servicebutik med kafé samt ett museum med försäljning och USA-bilsnostalgi. Ett givet utflyktsmål för nostalgiker som uppskattar sent 1950-tal. Livsmedelsbutikens interiör är en resa bakåt i tiden. Här kan du handla en gammal jenkare, en jukebox, äta ett hamburgermål och få med dig några liter mjölk och betala i samma kassa. Nostalgiloppis och traditionell loppis. Anläggningen har uppmärksammats av Aftonbladets motorredaktör Robert Collin som en av sju vägkrogsfavoriter runt om i landet. För öppettider: www.facebook.com/MatoNostalgi

Annons

Annons

Än så länge hänger rullskridskorna på väggen. Men målet är att personalen ska lära sig att åka samtidigt som de serverar.

Inget har lämnats åt slumpen, Helen Ekbladh står för inredningen.

En rosa flamingo håller koll i restaurangen.

Ann Lindqvist och dottern Dea uppskattar den nya restaurangen. "Det är kul att de tar igen 50-tals kulturen, man blir glad i själen av det här", säger Ann.

The Pink Lady – Malin Överby som dagen till ära har nyfärgat knalligt rosa hår. Fredrik Wallner kör naturell stil, än så länge.

De runda sofforna är parets favorit i inredningen. De är utformade som bilsäten.

Möblerna är specialbeställda och inredningen går i rosa, mintgrönt, svart och krom.

"Vi har nått mycket längre än versionen vi hade från början. Allt har blivit bättre på alla sätt", säger Fredrik.

Annons

En uteservering med 70 platser kommer att finnas i sommar.


Therese Hasselryd

060–19 71 81
therese.hasselryd@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan