Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Dans och hålligång på Norra berget

Många aktiviteter små bildade en hel dag av massor att se och göra. Hela Norra berget var i gång när Sundsvalls Ukuleleorkester arrangerade Sensommarkul.
– Det ska vara ett lättsamt arrangemang, ingen stress utan helt avslappnat och fint, säger Torbjörn Jonsson, konferencier på Danslogen.

En gemytlig stämning med musik på Danslogen, loppis på Tunet och folkdans runt nästa knut. Sensommaren visade sig från sin bästa sida.

– Det blev lite krock med Selånger marknad, men det är en väldigt fin dag, säger Susanne Eklund från Sundsvalls Ukuleleförening.

Längre upp på berget stod loppisstånden, 16 bord med massor av fynd. Kalle och Viktor Nilsson fyllde ett bord med sina gamla leksaker.

– Vi har sålt två leksaker hittills, säger Kalle Nilsson.

Leo Jutman tittar förnöjt på sitt fynd, Buzz Lightyear-dockan kan fälla ut vingarna och låter när man trycker på en knapp.

– Vi skulle hit och leka egentligen, men nu var det så trevligt här, säger pappa Marcus Carlsson som i nästa sekund får plocka upp plånboken igen då en Woodydocka dök upp på bordet.

Annons

Birgitta Murén tog initiativet till loppisen, en god idé konstaterar hon när borden står uppslagna på Tunet.

Annons

– Det har gått så fantastiskt bra. Jag upptäckte att jag hade 32 väskor hemma, så nu säljer jag dem billigt här, säger Birgit Murén.

På fäbodvallen svängde och flängde Skönborgs Folkdanslag till tonerna av folkmusik.

– Det är askul att dansa! Man får motion, vara med en massa grymma människor och göra saker som att åka till Tyskland, säger Lovisa Mannela, ledare för Skönborgs Folkdanslag.

På Östbergsgården slog Medelpads hemslöjds Ideell förening upp dörrarna och bjöd in alla som ville till att sätta sig en stund och tälja sig ett verk.

– Man kommer hit och myser, tanken är att man ska testa våra fina knivar. Att man sätter sig ner en stund och gör något, säger Eva Magnusson.

Skönborgs Folkdanslag underhöll med folkmusik och dans.

Gustaf Randemo täljde sig en pilbåge.

Tobbes ukuleleorkester bjöd på underhållning.

Annons

Annons


Magnus Jakobsson

060-19 72 35
magnus.jakobsson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan