Annons

Annons

Annons

Annons

Musikprofilerna listar: Hetaste lokala banden just nu

Till helgen är det dags för andra upplagan av festivalen Sundsvall Block Party.
Men hur står det egentligen till med stans musikliv?
Här listar fyra musikprofiler de lokala artisterna som är på gång.

Fredrik Hast, musiker och verksamhetsutvecklare på Sensus:

Red Mecca: "Jag har sett dem live flera gånger och man måste bara stå kvar. De kör projektioner på scenen och det blir en riktigt bra show"

Delorian: "Jäkligt coolt band. De har verkligen satsat och arbetat hårt.

Merlin: "En duo på två tjejer. Jag var på en fest i Gimåfors i helgen där de spelade för 70-80 personer och det var helt magiskt. De funkar så bra ihop. De har en låt som heter "Oh, sister" som är en klockren hit"

Sundsvalls utbud av lokal musik: "Det går i vågor. Det är inte lika många yngre band. De yngre håller mer på med projekt. De träffas med en laptop och skapar musik. Men Sundsvall har fortfarande grym musik. Efter Gatufesten har de mindre festivalerna exploderat och det är jättebra. Sedan är det många som börjar arrangera spelningar själva i stället för att vänta på att bli bokade."

Annons

Annons

Lilian Bokestig, musiker och kulturkonsulent på Bilda:

Jetbone: "De spelar gammal 70-tals rock 'n' roll och släpper en ny platta i oktober. De har haft en sjukt bra utveckling de senaste åren och det kommer hända saker för dem.

Desert Crone: "Ett otroligt bra band med Jimmy Mattsson på trummor, som varit med i trum-SM.

Heinekent: "Ett fantastiskt band. Proppen som är recensent i Rocknytt sjunger i bandet."

Sundsvalls utbud av lokal musik: "Det har varit en lång period under Idol där alla vill vara artister. Men jag tycker ändå att musiklivet i Sundsvall håller hög nivå. I åldern 20-25 år finns det otroligt många riktigt bra band. Det finns också ett bra och sunt klimat här. Jag är otroligt stolt över utbudet av band i Sundsvall"

Jerker Ullerstam, nöjesredaktör på Sundsvalls Tidning:

Rolf Johansson: "Underhållaren Emil Öhlén har med Idol bakom sig börjat bygga på riktigt. När han värmde upp för Lorentz i våras visade han att han är uppe och nosar på samma nivåer."

Blomma: "Lovis Åkerström och Emma Scherdin har kanske en bit kvar till att kunna nå genom bruset, men melodikänslan och inställningen är det inget fel på."

Red Mecca: "Den här duon är den mest färdiga i trion jag tror på. Spelningarna avlöser varandra och Jan Strandqvist och Frida Madeleine verkar ha hittat en magisk kemi."

Sundsvalls utbud av lokal musik: "Musiken mår rätt bra i Sundsvall. Linus Eklöw har världen för sina fötter med soloprojektet Style of eye och duon Galantis. Det som är glädjande nu är att det är en rätt stor genreblandning bland de artister och grupper vi ser lokalt.

Annons

Susanne Fellbrink, sångerska och initiativtagare till Female singersongwriters:

Sanna Martinez: En av alla grymma tjejer som är med i Female singersongwriters. Hon har mycket på gång framöver och är en duktig låtskrivare, en fantastisk sångerska och med ett härligt driv.

Annons

Roulette: "De tog en paus i början av 90-talet, har nu återförenats och har släppt en ny singel som har fått fantastiska recensioner överallt och de har legat etta på Melodic.nets tio-i-topplista i två veckor som veckans bästa nysläppta rocklåt."

Jetbone: "Ett hårt arbetande rockband som snart släpper en ny platta och åker på turné i höst"

Sundsvalls utbud av lokal musik: "Jag måste säga att jag är omgiven av fantastiskt mycket bra musik just nu. Både i min nya roll som kreativ musikkonsult för Folkuniversitetet, men även i Female singersongwriters, där det kryllar av talanger.

Red Mecca.

Fredrik Hast.

Till helgen är det dags för Sundsvall block party igen. Fjolårets upplaga var den första.

Lilian Bokestig.

Annons

Susanne Fellbrink.

Jetbone.

Delorian.

Annons

Annons

Till toppen av sidan