Annons

Annons

Annons

Annons

Tunadal

"Intresse finns för att köpa byggnaderna i Petersvik"

Ett flertal vackra villor i Petersvik är på väg att erbjudas i försäljning till i första hand tidigare ägare.
Och enligt kommunen finns det intresserade köpare.

Det finns ett intresse för att köpa byggnaderna i Petersvik, enligt Bodil Hansson (S), ordförande i Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott. På bilden representeras Petersvik av Villa Solbacken.

Annons

Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott beslutade att föreslå kommunfullmäktige att Stadsbyggnadsnämnden tar över ansvaret som ägare och förvaltare av fem fastigheter i Petersvik.

De fastigheter som man löst in på frivillig väg ligger redan på Stadsbyggnadsnämnden och därför vill man samla ansvaret där.

Nämnden ska sedan försöka sälja byggnaderna på fastigheterna och i första hand går erbjudandet till de tidigare ägarna. Dessa får en betänketid på tre månader om de vill köpa husen och frakta dem därifrån.

Därefter kommer man även att vända sig till den öppna marknaden.

Annons

– Det har visat sig att det finns ett visst intresse för att förvärva de här byggnaderna och nu har vi gett det här uppdraget till Stadsbyggnadsnämnden att aktivt försöka sälja dem, säger Bodil Hansson (S), ordförande i Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott.

Annons

Varifrån kommer intresset?

– Det finns någon enstaka från tidigare fastighetsägare där vi har fått en förfrågan. Sen finns det även intresse från andra aktörer där jag inte vet vem eller vilka det är, säger Bodil Hansson.

Hon är optimistiskt till en eventuell försäljning av flera av husen i Petersvik.

– Ja, speciellt för de hus som har ett kulturhistoriskt värde. De byggnaderna är ju väldigt vackra och unika byggnader, säger Hansson.

De villor som Stadsbyggnadsnämnden nu tar över ansvaret för är bland annat "Solbacken" (Korsta 7:44), "Grankulla" (7:45) och "Kaptensudden" (7:63), men byggnaderna på den senare fastigheten ska undantas från direktivet att säljas.

Har kommunen något eget intresse av att ta över någon av de här byggnaderna?

– Man kan kanske tänka sig att någon av byggnaderna skulle vara bra under ombyggnationstiden att användas som arbetsplats för kontor, säger Bodil Hansson.

Stadsbyggnadsnämndens ordförande Anders Hedenius uttalade sig i kommunfullmäktige den 28 september om vad som kommer att hända om ingen är intresserad av att köpa husen i Petersvik.

Annons

– Finns det inget intresse då kan inte kommunen ha kvar dem utan då blir det majbrasa eller inte vet jag vad det blir utav det, men de kommer inte att bli kvar i kommunens ägo, sa Hedenius.

Annons

Plan- och utvecklingsutskottet beslutade även att man vill föreslå kommunfullmäktige att man går vidare med studierna om att bygga in Tivoliverkets rötanläggning i antingen bergrum eller att den byggs in i ett parkeringshus på Norra Kajen.


Ove Öst

060–19 72 77
ove.ost@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan