Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ljungaverk

Trots rivningsbesked står Centrumhuset kvar

Centrumhuset fortsätter vara en nagel i ögat för det visuella intrycket av Ljungaverks centrum. Trots flera löften om rivning står den förfallna byggnaden ännu orörd kvar.

Det har snart gått ett år sedan kommunen meddelade att Centrumhuset i Ljungaverk skulle rivas, men än i dag står huset kvar.

Annons

"Jag står upp än" är en låt av Eldkvarn från 2001. En låt vars titel passar bra in på Centrumhuset i Ljungaverk.

För trots att ägarfrågan numera är löst och fastigheten är i kommunens ägo, så ser det likadant ut på platsen som innan det rättsliga avgörandet.

Detta trots att kommunen för snart ett år sedan gick ut med att det var dags att börja riva byggnaden.

Annons

– Ambitionen är att huset ska vara borta innan Ljungarocken, förkunnade kommunalråd Sten-Ove Danielsson i mars.

– Målsättningen är att huset ska vara borta innan året är till ända, förkunnade tekniska förvaltningens Ove Skägg sju månader senare.

Annons

Två kommunala profetior som alltså inte slog in.

– Det är jag som är sen med det där, förklarar Ove Skägg när vi ringer upp några dagar in på det nya året.

Nytt år brukar dock innebära nya nyårslöften, och den här gången så är beskedet att huset ska vara borta innan sommaren.

– Miljöinventeringen är gjord så det är rivningslov som ska sökas. Planeringen är att göra det och upphandla arbetet så att man kan börja riva under våren, säger Ove Skägg.

Alla vill dock inte riva Centrumhuset. Vår framtids Per-Erik Persson anser fortfarande att det går att göra någonting vettigare och mer konstruktivt än att jämna huset med marken.

– Jag väntar fortfarande på att få se ett anbud för att få veta exakt vad det skulle kosta att riva huset. När det finns så kommer jag visa vad det skulle kosta att göra någonting vettigt på platsen, och att det knappast blir dyrare för kommunen, säger Per-Erik Persson.

På insidan är skadegörelsen stor.

Annons

Annons

Vår framtids Per-Erik Persson tror fortfarande att det går att göra någonting bra av Centrumhuset.


Micke Engström

0690-102 08
micke.engstrom@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy