Annons

Annons

Annons

Ishockey

Foppa om Gundes utmaning: "Det kommer att behövas lite hockeyträning"

Gunde Svan kan tacka sin tjurighet för mycket.
Inte bara framgångar i skidspåret.
Han lyckades till slut få Peter Forsberg att gå med på en prestigefylld utmaning.

– Det känns verkligen roligt att Peter har tid den här gången. Jag har varit på honom några gånger tidigare, säger Gunde inför den tredje säsongen av hans populära program "I huvudet på Gunde Svan".

Och ungefär där någonstans inställer sig frågan: Vad är det egentligen som rör sig i den gamle skidfantomens huvud när han vill duellera mot Peter Forsberg – i ishockey?

– Jag är väldigt intresserad och imponerad av Peters karriär. Vi kommer att ha mycket att prata om när vi får ännu mer tid, säger Gunde som spelat in med Foppa i två dagar i Örnsköldsvik.

"I huvudet på Gunde Svan" är ett av fyrans mest populära program. Gunde Svan har gjort nio avsnitt, och nu när han laddar för ytterligare ett halvdussin så har han lyckats snärja några av landets främsta idrottare genom tiderna.

Annons

Läs också: Här duellerar Foppa och Gunde - spelar in tv på Domsjöskolan

Annons

Förutom Peter Forsberg ska Gunde Svan utmana bland andra den alpine legenden Ingemar Stenmark, med 86 vinster i världscupen, och tennisspelaren Mats Wilander, som tagit hem sju grand slam-titlar i singel.

– Jag utmanade Jan-Ove Waldner i bordtennis, och då var vi med honom till Kina. Inte klokt vad stor han är där borta, det "Evigt gröna trädet", som han kallas, säger Gunde.

Han fortsätter:

– Tennisen mot Wilander blir något att bita i. Det är en stor plan, men jag har börjat förbereda mig. Under SM-veckan i Piteå nyligen så hann jag med tre tennispass.

I kampen med Peter Forsberg blir det naturligtvis ingen traditionell hockeymatch eftersom det rör sig om blott två utövare.

Läs också: Förutom Foppa - de utmanar Gunde

– Peter har hjälpt till att skapa en bra tävling, men jag måste nog förbereda mig ännu mer innan det är dags, säger Gunde och skrattar.

Han får medhåll av Peter Forsberg.

– Känner jag Gunde rätt så kommer han att träna som en tok. Jag har gett honom några goda råd. Upp med huvudet och böj på knäna, till exempel.

Gunde och Foppa kommer att fortsätta inspelningarna och utmaningen. Bland annat ska de till Denver, där Peter bodde många år. Den slutliga kampen ska äga rum i Fjällräven Center den 8 mars.

Annons

Annons

– Jag ska också träna rätt bra nu. Jag har en match i Denver i slutet av månaden, säger Foppa.

Inbäddat innehåll


Hasse Tavér

0660-29 55 58
hans.taver@mittmedia.se


Linn Grundberg

0660-29 55 50
linn.grundberg@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan