Annons

Annons

Annons

Annons

Åre

Bildextra: Här bor du lyxigast i Åre

Vad sägs om egen bubbelpool på taket, badkar i sovrummet eller ett privat gym med utsikt över fjället från löpbandet?
Vill du bo lyxigt i Åre så är det bara plånboken som sätter gränsen.
Bostadspuls har kollat in några av hotell som erbjuder extra fint boende.

Så här ser köket ut i Villan vid Copperhill.

Annons

– De är ganska lätta att hyra ut faktiskt, de går rätt bra.

Hans Ericson, marknadsansvarig på Tott, guidar oss genom sviterna Gökboet och Thyras. Den senare är den största, som med sina 200 kvadratmeter bjuder på både relaxavdelning, badkar i stora sovrummet, öppen spis och fullt utrustat kök. För att inte tala om en bubbelpool på terrassen. Här kan upp till 10 personer bo. Dygnspriset varierar efter säsong, en natt under till exempel vecka 10 kostar 7 200 kronor.

– Det är sällan den här sviten hyrs ut över en natt bara, det är mest långhelger och veckor, säger Hans Ericson.

Tott hotell har fyra sviter och tycker man att sviten Thyras dygnspris låter lite väl högt kan man ta Gökboet i stället, som är en dryg tusenlapp billigare per natt. I Gökboet, som är 110 kvadratmeter stor, kan man bo minst sex personer. Stora lutande fönster bjuder på utsikt över både skidbacke och by och den här sviten är populär bland möhippe- och svensexegäng att hyra.

Annons

Annons

– Men vi har även haft Tina Nordström här som lagat mat till sitt program "Tina i fjällen", säger Hans Ericson och pekar mot det öppna köket mitt i allrummet.

TV: Så här bor kändisarna när de är i Åre – titta in i byns mest exklusiva hus "The villa"

Vill man inte lyxa till det i Åre by kan man välja att åka till Åre Björnen och bo på Copperhill Mountain Lodge. Hotellet högst upp i backen har 112 rum varav 80 är sviter. Här är det inte ovanligt att gästerna anländer i helikopter efter att ha flugit med privatjet till Östersund.

– Det händer i alla fall flertalet gånger i månaden. Det är oftast utländska gäster som bor här, äter på Fäviken och sedan flyger hem igen, säger Albin Ullmark, front desk agent.

Zlatan har hus ett stenkast från hotellet och ska ha synts till på Copperhill senast i jul. Dessutom går det rykten att Leonardo Dicaprio hyrde hotellets lyxvilla en bit ner i backen i våras. Men det vet Albin Ullmark inget om.

– Jaså, sägs det så. Ja, det är inget jag vet något om, säger han och ler snett.

Största sviterna på hotellet kallas för guldsviter och är 110 kvadratmeter stora. Priset på en guldsvit, som rymmer åtta bäddar fördelade på tre sovrum, varierar över veckodag och säsong, men ligger på från 2 900 kronor per natt.

Copperhill byggdes 2008 av två holländska affärsmän. Samtidigt byggdes en stor lyxvilla en bit ner i backen, som skulle bli den ena holländska privata fjällstuga. När Petter Stordalen köpte Copperhill för omkring 200 miljoner kronor 2009, ingick lyxvillan i köpet.

Villan, som marknadsförs som "The Villa", kostar från 29 080 kronor per natt. Men då får man också mycket lyx för pengarna, eller vad sägs om sängplatser för upp till 16 personer, privat gym, relaxavdelning och konferensrum. Det exklusiva köket är utrustat som storkök.

Annons

– En kock från hotellet kommer hit och lagar mat om man vill det, säger Albin Ullmark, som diskret stänger igen gästboken som ligger på ett sidobord.

Annons

Nere vid Åresjöns strand ligger Holiday Club, som med sitt äventyrsbad blivit ett populärt semestermål för barnfamiljer året runt. Holiday Club är byns största hotell med sina 250 rum. Här finns två sorters sviter att välja mellan, antingen de med bastu eller de med jacuzzi. Det finns tre av varje. Sviter är ungefär lika stora, bjuder samtliga på utsikt över Åresjön och ligger på samma pris, från 3 200 kronor per natt. Men även där beror priserna på säsong och dag i veckan.

– Vi har en stor andel norrmän på hotellet men det är även många svenskar som väljer sviterna, säger Alexandra Viklund, konferenskoordinator på hotellet.

Väljer man att bo lite mer avskilt, men ändå centralt, finns till exempel Fjällgården. Hit kommer man enklast via bergbanan från torget, eller med skidor från skutan. Den anrika gården mitt i backen är kanske mest känd för sin after ski, men här finns även 64 rum för uthyrning.

– Vi har många utländska gäster, många par. Det är mest medelålders par utan barn som vi vänder oss till, säger hotellchefen Emma Wahlberg medan hon leder oss förbi after ski-sugna gäster mot rummen.

– Man kan kanske inte tro det just nu, men när after skin är slut så är det väldigt tyst och lugnt här. Sen börjar middagsgästerna droppa in, fortsätter hon.

På Fjällgården finns dels ett par sviter, där den ena kallas för bröllopssviten, och dels rum som kallas för dubbelrum deluxe. Fjällgården bjuder på sneda väggar, skrymslen och vrår och i bröllopssviten får man ta en brant trätrappa upp till dubbelsängen som ryms under takåsen. Bröllopssviten kostar från 2 290 kronor per dygn.

Annons

Fotnot: Det här är bara ett axplock från de hotell som finns i Åredalen och som erbjuder fina rum.

► Till sajten Bostadspuls.

Mer från Bostadspuls:

Tävla och vinn ett nytt vardagsrum för upp emot 75 000 kronor

Annons

Tvåa i Sundsvalls city eller sekelskiftesgård i västra – det här får man för en miljon kronor

Mjuka sängar i Copperhills villa.

Villan vid Copperhill Mountain Lodge.

Utsikten är inte så pjåkig för dem som bor i Copperhills villa.

Villan vid Copperhill Mountain Lodge. Gott om utrymme för den som har gott om kläder.

Villan vid Copperhill Mountain Lodge.

Villan vid Copperhill Mountain Lodge.

Annons

Många utländska gäster brukar bo här i Copperhills villa.

Gästerna i Copperhills villa har ett eget gym.

Villan vid Copperhill Mountain Lodge.

Annons

En bubbelpool på terassen kan Thyras svit på Tott erbjuda.

Detta sovrum tillhör den större Thyra-sviten på Tott hotell.

I Thyras, som är den större sviten kan man njuta av ett bad med fjällutsikt.

Tott hotell.

Tott hotell.

Köket i Gökboet, som är den mindre sviten på Tott.

Annons

Det finns två sorters sviter på Holiday Club. Det här är en bastusvit.

Bastusviten på Holiday Club.

Bild från jacuzzisviten på Holiday Club.

Vy från balkongen på en jacuzzisvit på Holiday Club.

Annons

Holiday Club.

Bröllopssviten på Fjällgården.

Bröllopssviten på Fjällgården.

Dubbelrum delux på Fjällgården.

Dubbelrum delux på Fjällgården.

Annons

Fjällgården.

Bild från silversviten på Copperhill Mountain Lodge. Med allrum, sovrum och badrum.

Copperhill Mountain Lodge.

Copperhill Mountain Lodge.

Bild från silversviten på Copperhill, med allrum, sovrum och badrum.

Bild från silversviten på Copperhill Mountain Lodge. Med allrum, sovrum och badrum.


Annacarin Aronsson

063-16 16 18
annacarin.aronsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan