Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Timråtränarens derbykrönika: Vi har gjort en bättre säsong än Sundsvall

Här är Timrå IK:s tränare Roger Forsbergs krönika inför det fjärde och sista derbyt mot Sundsvall Hockey i Hockeyallsvenskan 2015/16.

"Även om man som jag inte är född i Sundsvall eller Timrå blir man ändå smittad av derbykänslan, vare sig man vill eller inte. Jag tror att det är ännu värre och ställs mer på sin spets om man är född stads- eller Timråbo, men känslan av rivalitet infinner sig ändå.

När jag tränade Sparta Sarpsborg i Norge spelade vi riktigt heta derbyn mot Stjernen från Fredrikstad. Avståndet var ungefär detsamma som mellan Sundsvall och Timrå och det var väldigt hätsk stämning. Där möttes man fem gånger per säsong så jag fick vara med om femton derbyn under de åren, det var spektakulära matcher.

Inför ett sådant derby märker man att allt blir tillspetsat och man påverkas lite av det. Fler människor pratar hockey än i vanliga fall och vid våra derbymatcher på hemmaplan den här säsongen har vi haft en väldigt bra inramning.

Annons

Annons

Även om vi förlorade första derbyt i Timrå fick vi en fin avslutning på det andra där vi avgjorde sent inför känslosamma människor. Det är viktigt för föreningen att vinna de här matcherna, och vi har tyvärr inte lyckats så bra som vi önskat i derbymatcherna i år.

Vi har nu hamnat i ett läge där det är få matcher kvar i grundserien och vi har en möjlighet att kriga om play off ända in på linjen. Utifrån det perspektivet är det här en viktig match. Då menar jag framför allt i form av tre poäng, för det är det vi har satt fokus på.

Vi vet att vi har gjort en bättre säsong än Sundsvall Hockey hur man än vrider och vänder på det, på samma sätt som AIK gjort en bättre säsong än oss även om vi slog dem senast. Men trots att vi gjort en bättre säsong än Sundsvall är det tre poäng på spel nu, och vi vill åt de tre poängen mer än att vara bäst i stan. Skulle vi lyckas vinna derbyt har vi bäddat jättebra inför fortsättningen och avslutningen av grundserien.

Till Timråfansen vill jag hälsa att vi alltid gör vårt bästa för att glädja dem. Vi vet att vi misslyckas med det då och då, så är det i den här branschen. Men ha tålamod med oss, det är två matcher kvar av grundserien efter derbyt oavsett hur det går.

På slutet har vi haft flera spelare som visat lite annat gry i spelet än tidigare, men ska vi vinna behöver vi göra det som ett lag. Får vi fason på grejerna har vi spelare som kan sticka dit näbben i derbyt, och det kan mycket väl vara en sådan som Jonathan Dahlén, eller en av våra målvakter vem som än står.

Annons

Sköter vi korten rätt kommer vi att ha en derbyhjälte, så är det bara."

Roger Forsberg

LÄS MER: Asplöven behöver en miljon för att klara kvalet – vädjar om hjälp på klubbens hemsida

Annons

LÄS MER: Timrå IK:s supertalang kan vinna fint pris – 100 000 i vinstpotten

LÄS MER: Hockeyrivalernas gemensamma sak – här träffas profilerna med fokus på livet efter hockeykarriären

TV

SE MER: Sundsvallstränaren Leif Strömberg om Timråikonen som hängde på väggen i pojkrummet

SE MER: Timråtalangen Dahlén om vilken Sundsvallsspelare som kan stoppa play off-drömmen

Annons

SE MER: Timrå IK:s nye marknadschef om försäljningen av arenanamnet

SE MER: Juniortränaren om strategin för att få Timrå IK:s största framtidslöften att slå igenom

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy