Annons

Annons

Annons

Kulturnatten, Ånge

Ånges kulturliv visar musklerna

Just nu pågår årets kulturnatt i Ånge. En natt som präglades av kyla utomhus men massor av värme inombords.

Inbäddat innehåll

Det är tredje året i rad som Ånge kommuns kulturchef Peter Gunnarsson är med och håller i trådarna för Kulturnatten i Ånge. Ett arrangörskap som började med högsommarvärme, men som de senaste åren övergått i någonting som inte kan beskrivas som en speciellt eftertraktad relation med vädergudarna.

– De var snäll år ett då det var rena Rivieravädret, men vi är norrlänningar så vi är ju vana vid det här vädret, det är bara att klä sig, säger han när vi träffar honom precis innan programmet ska ta sin början.

Annons

Peter Gunnarsson

Annons

Några timmar senare så är torget fullt då Zillah och Totte står på scenen. En programpunkt som av skratten att döma var väldigt uppskattad bland Kulturnattens yngre besökare. Dessutom den kanske mest välbesökta.

Zillah och Totte på Kulturnattens utomhusscen.

Musikskolans elevkonsert inne i Medborgarhuset kom dock inte långt efter i så fall, för kom man inte i tid så var det heller inte lätt att finna sig en sittplats.

Strax efter klockan 19:00 så förklarades också Kulturnatten 2016 för invigd, även det under medverkan av musikskoleelever som nu fick dela scen med Ljungandalens kammarkör.

Därefter sparkade det lite tyngre musikprogrammet i gång på allvar. Fördelat på tre scener har ett smörgåsbord dukats upp bestående av allt från avskalade till tyngre anrättningar.

Att Takida, Corroded och Stiftelsen har satt Ånge på kartan medför också vissa förväntningar på Kulturnatten, då det är där som troligtvis en eventuell arvtagare kommer dyka upp. Den här gången en tjej, om man får tro Peter Gunnarsson.

– Redan i fjol kunde vi se tjejernas framfart, och i kväll kommer vi se några av dem som varit framträdande på Ung kultur möts de senaste åren, och som dessutom kommer med grupper den här gången, så tjejernas frammarsch kommer vi säkert få höra mer om, siar kulturchefen.

Annons

Annons

En annan tjej med framgång är Viola Martinsson, som för andra året i rad finns med i startuppställningen. Dessutom gör vissångerskan Tina Wilhelmsson Kulturnattsdebut.

Se också: Vissångerskan Tina Wilhelmsson hittade kärleken Maria från scenen

I skrivande stund pågår Kulturnatten fortfarande, och kommer så att göra åtskilliga timmar till.


Micke Engström

0690-102 08
micke.engstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan