Annons

Annons

Annons

Annons

Ånge

Albyskolans elever fick uppleva en dag på räddningstjänsten

Torsdagen blev förmodligen en minnesvärd dag för eleverna i klass F-1 på Alby skola. Det var nämligen då de fick bekanta sig närmare med fordon och utrustning i polisbilar, brandbilar och ambulanser.

Initiativet till dagen kom från skolans personal som ville koppla ihop undervisning kring yrken, verksamhet och centrala samhällsfunktioner som finns i närområdet med en verklig upplevelse. Något man också lyckades åstadkomma genom ett studiebesök hos räddningstjänsten i Ånge.

– Jag ringde och frågade och alla ställde upp, vilket förstås var jättekul för en sådan här dag borde alla elever på alla skolor få ha varje år, säger Katrin Matsson, lärare på skolan.

Annons

Annons

Alby skolas F-1:or på besökinne i en av Ånges ambulanser, där de bland annat fick kontrollera sitt blodtryck.

Bild: Micke Engström

Kul tyckte också eleverna att det var då de fick kliva in i räddningstjänstens lokaler på Mallbergets industriområde i Ånge.

På plats innanför väggarna så fanns brandmän, ambulanspersonal och polis för att dels berätta om sitt jobb, men också bjuda på en närmare titt och demonstration av den utrustning och de fordon som används i deras yrkesutövande.

Besöket i polisbilen var uppskattat.

Bild: Micke Engström

– Vi blir här hela dagen. Nu på förmiddagen så är det polisen och ambulansen som är här, och efter att vi har ätit så kommer räddningstjänsten att ta över, säger Katrin Mattsson.


Micke Engström

0690-102 08
micke.engstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan