Annons

Annons

Annons

Sundsvall

Jonathan Norberg inför premiären av senaste kortfilmen: "En kärlekshistoria med komiska inslag"

Jonathan Norberg har gjort film sedan han gick i gymnasiet och det har hunnit bli en hel del av den varan med åren. Klockan 12 på lördag premiärvisas hans senaste kortfilm – Uppvaktningen – på Filmstaden i Sundsvall.

Bild: Per Lindberg

Filmen handlar om en kille som i kontaktförsök med en granne skickar filmer där han berättar om sig själv. Det får dock inte det resultat han önskat.

– Det är väl en kärlekshistoria i grunden, med komiska inslag. Filmen handlar om en kille som blir förtjust i sin granne och skickar henne en presentationsfilm som blir väldigt pinsam. Resten av filmen handlar om hur han försöker få skadorna ogjorda, säger han.

Annons

Annons

Jonathan Norberg har läst ett par filmrelaterade utbildningar på högskolenivå, bland annat vid Högskolan Dalarna där han läste en 180 poängs kandidatutbildning i film- och TV-produktion. 2013 fick han ett kulturstipendie från Landstinget Västernorrland.

Den senaste kortfilmen är ett samarbete med Film i Västernorrland och Region Gävleborg. Den nya filmen har därför haft en något större budget än tidigare filmer. I produktionen återfinns teammedlemmar från båda dessa regioner.

Den kvinnliga huvudrollen, Rebecka, spelas av Johanna Sandström som är född och uppvuxen i Sundsvall. Den manliga huvudrollen spelas av Henrik Sjöman. Jonathan Norberg berättar att han både skrivit manus och regisserat och att idén till filmen dök upp då han kom över ett par gamla VHS-inspelningar.

– Det var ett tag sedan jag fick idén nu, men den dök upp då jag fick tag i några gamla VHS-filmer riktade till ensamma tjejer. Det var en virtuell kille som satt och berättade om sig själv. Jag tyckte det var oerhört komiskt och filmidén har vuxit utifrån det, säger han.

Efter premiären nu på lördag väntar Jonathan Norberg på besked från de filmfestivaler han skickat filmen till. Ett flertal independentfestivaler i både Sverige och utlandet. Besked om filmen antagits för att visas väntar han få i slutet av sommaren.

Annons


Rikard Jernberg

060-19 70 00
rikard.jernberg@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan